50 jaar Domein Puyenbroeck-Taxi Lane rockt

Carine_Steve_Willy.jpg

Domein Puyenbroeck te Wachtebeke vierde op zondag 5 mei zijn 50 jarig bestaan. Meer dan 15.000 bezoekers konden ondanks het mindere weer  genieten van een korte maar krachtige namiddag.

Geïnteresseerden konden in het molenmuseum Mola een tentoonstelling bezoeken over de geschiedenis van 50 jaar Puyenbroeck.
Grote en kleine kinderen hadden hun handen vol aan de oude kermis, de springkastelen en het retro-gamen in de centrale tent op het evenementen eiland. De centrale tent waar ook de uitgebreide "vintagemarkt" een behoorlijke massa kijklustigen aantrok. Natuurlijk kon een oldtimer- en Volkswagen busjes show niet ontbreken op het gebeuren. De paarden met huifkarren waren hier duidelijk op bekend terrein en de families genoten van een ritje door het domein. Vanuit de gekende roeibootjes waren ook enkele filmklassiekers te bekijken en dit op de drijvende bioscoop.
De namiddag werd live opgeluisterd door Gilles Simoens, Knetter Kidsband en een vaandel/wimpel demonstratie.

Taxi_Lane.jpg

Als muzikale afsluiter van deze koude maar geslaagde jubileumeditie zagen we de lokale coverband Taxi Lane en afsluiten deden ze dan ook met een spetterend optreden (nee nee, het regende niet).

Een kort woordje over pop/rockband Taxi lane:
Enkele jaren terug ontstond dit zestal op (ondermeer) de grondvesten van het in de jaren 90 populaire Velvet Spine en Meubeltoonzaal waarmee we hun roots in Lochristi en omstreken kunnen situeren. Een groot deel van de muzikanten heeft een lange en rijke muzikale geschiedenis. Ze deden hun ervaring en podiumvastheid op tijdens de vele evenementen, festivals, op de openbare radio en TV. Leadzangeres Carine bracht het, in een ver verleden, samen met Helmut Lotti tot finaliste in de Nederlandse Soundmixshow. Een stevig repertoire en een pak aan ervaring is hun grote troef en dat hoor je. Hoe kan het ook anders. Taxi Lane is een band die op volle toeren draait bij ieder optreden en zo hoort het ook “ put your dance shoes on baby and let's groove".

Ritme_gitaar.jpg

De bandleden:
Jean Pierre Van de Vijver: keyboard, piano (Velvet Spine, Meubeltoonzaal, Euforic, Stop the press, Aroma, Taxi Lane)
Willy De Geest: leadguitar en backing vocals (Meubeltoonzaal, Taxi Lane)
Luc de Geest: drums, percussie (Velvet Spine, Meubeltoonzaal, Ordinary People, Euforic, De Bevlekte Ontvangenis, Jazz Academie, Taxi Lane)
Carine De Bruyne: leadzang (Slippery People, Taxi Lane)
Steve Antheunis: bas – ritmeguitar, backing vocals (Slippery People, Taxi Lane)
Mathias Foubert: ritmegitaar, keyboards, lead- en backingvocals (The Ambroses, Taxi Lane)


Een greep uit het repertoire: Sharp dressed man, Addicted to love, Bad moon rising, Play that funky music, Money for nothing, Steamy windows, Born to be wild, Summer of 69, Whole lotta Rosie, enzomeer.
Taxi Lane wist ons en vele anderen in het Provinciaal Domein Puyenbroeck een zeer prachtig optreden te serveren zodat we met een tevreden gevoel en “rockin in the free world” in ons hoofd naar huis konden.
Gelukkig moeten we geen 50 jaar wachten op het volgende optreden.

Foto/videoreportage hieronder

 


Artikel en foto’s: Marc De Clercq

 

0
0
0
s2smodern