Maas & Demets toert.

Arne_en_Steve.jpg

Nee,  Maas & Demets is geen bouwfirma nog één of andere winkelketen en ook geen horecazaak maar wel een oerdegelijk akoestisch muzikaal duo die perfect op elkaar ingesteld zijn.


Brasserie "Het Achturenhuis" te Ledeberg staat maandelijks garant voor een optreden van uitstekende bands allerlei. Dit werd weer eens bevestigd met een geslaagd optreden van twee topmuzikanten.

Arne.jpg


De “jongeling” bij dit duo is 25 jarige Arne Demets uit Ledegem West Vlaanderen die de muzikale microbe duidelijk van huis uit meegekregen heeft. Amper uit de pampers probeert Arne zijn eerste  instrument een trompet maar de gitaar van zijn moeder lag hem algauw beter. Op 12-jarige leeftijd volgde hij opleiding gitaar in het conservatorium te Kortrijk. Later vervolgde hij zijn muzikale ambities aan het Antwerpse Kunsthumaniora (jazz/pop-rock) waarna hij zijn masters voltooide aan het KASK conservatorium te Gent.    
Met zijn trio “The Blues Vision”  bracht 3 CD’s uit: "School Blues", "Counting Sheep" en het iets meer rock getinte  “Kind of Blues”. CD’s waarvan hij samen met drummer Bernd Coene het merendeel van de songs schreef.                                                                                                             
Naast “Stix & Stuff”, “Ed & the Gators”,” Experience Jimmy Hendrix”,” Elan”, “Old  Skool Blues band”, “Malcolm X” (muzikaal theater) kun je Arne ook op verschillende bluesjams zien.

Steve.jpg


Steve Maas is  de “oudere” klasbak van de twee en opereert uit het Oost Vlaamse Zaffelare. Steve is eveneens een uitstekend gitarist en daarnaast een begenadigd singer/songwriter. Na eveneens in verscheidene bands gespeeld te hebben houd hij het tegenwoordig bij de twee blues/rockbands “Stix & Stuff”, “The Snow Monkeys” en de gebruikelijke bluesjam sessies in De Mooie Molen.
Steve Maas en Arne Demets kennen elkaar reeds geruime tijd maar een eerste samenwerking kwam er een pas drietal jaar terug  toen Steve's band Stix&Stuff aan een upgrade toe was. Arne en Bernd Coene (drummer bij The Blues Vision) werden de nieuwe aanwinsten bij Stix&Stuff. Dit resulteerde onmiddellijk in een sterke muzikale en vocale groep. Een zalfje voor het muzikaal oor voor menig muziekliefhebber.
Als duo speelden Maas &  Demets voor het eerst samen tijdens de Gentse Feesten 2016 in “Het Gouden Mandeken”, een gezellig authentiek keldercafé net onder “Het Vleeshuis”. Het optreden was toen nog  op elektrische gitaar. Zes maand terug waren beide vrienden (nog maar eens) op bezoek bij gitarenbouwer Erik Geraerts te Brussel. Een mooie akoestische gitaar in de shop viel daar op en al snel werd Arne verliefd op de sound en degelijkheid van het instrument. De nieuwe aankoop deed beide heren besluiten het toch maar eens volledig akoestische set (terug naar de roots) te proberen en zowaar het werkt heel goed zelfs. Arne op akoestische gitaar is bijna een goddelijk moment. De samenzang tussen beide heren zit perfect, Arne ietsje laag en Steve een octaaf hoger, subliem. Ik vroeg me af hoe mooi het zou zijn indien er nog stemmen zouden bijkomen. In de wandelgangen horen we dat er hier en daar wel eens een viool contrabas of dergelijk instrument het duo kan begeleiden. Het word dus vervolgd en wij kijken ook uit naar nog meer.

Arne_Steve_en_Olga.jpg


In het achturenhuis konden we genieten van een rollercoaster van blues, Americana ,country, soul, enz. Nummers zoals “I’m on fire”, “The Breeze”, “Tiger by the tail”, “One horse town”, “Take me down little Suzy” (The Stones), “All my exes live in Texas”, “Mustang Sally”, “Suspicious Mind” en “Michigan milk carton kids”. Mooi moment was het ook toen Olga (een dame uit het publiek) spontaan “Suzy Q”  van CCR meespeelde op gitaar samen me Arne. Dergelijke niet afgewogen optredens zorgen altijd voor een uitstekende en warme muzikale avond en de reden waarom wij er altijd bij zijn.

Hieronder een een kleine impressie/fotoreportage: 

 

Op 17 Mei is het volgend optreden in Het Achturenhuis met het vader/dochter duo “Semper Pie”

 

Artikel/foto's: Marc De Clercq

0
0
0
s2smodern