“RIP Willy Willy... a man so nice, they called him twice!”

WW_2.jpg

13 Februari 2019 zal de Belgische muziekgeschiedenis ingaan als een trieste dag. De dag dat een groot rockgitarist de lange strijd tegen de vreselijke ziekte kanker verloor. Guy Swinnen, familie, vrienden,  management en de hele Belgische muziekwereld zijn zwaar aangedaan door zijn heengaan.


Willy Lambregt, zo luid zijn echte naam, was een echte rocker tot op het einde maar dat einde was niet bitter maar juist heel vrolijk. Dat bewees hij vorige week donderdag 7 februari nog toen hij live te zien was op de uitreiking van de MIA’s. Oneindig veel respect voor deze man.
Willy Willy begon op jonge leeftijd  zijn muzikale carrière als gitarist bij Arbeit Adelt  met Marcel Vanthilt, Dani Klein. Sommigen kennen Willy Lambregt ook als de immer vriendelijke man die dagelijks met de trein vanuit Liedekerke naar zijn werk "Lesley’s  Musicstore“ te  Brussel reisde.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_januari2019_WW_1.jpg

In 1986 dan richt Willy samen met Dani Klein en Dirk Schoufs “Vaya Con Dios” op. Een band gekend van hits zoals “Just a friend of mine “ en "Nah neh nah" en "What's a women" In 1985 verlaat Willy Willy ook deze band en kom uiteindelijk en definitief bij The Scabs terecht waar hij naast Guy Swinnen het mooie gitaarweer maakte.
In November 2018 bracht Willy Willy nog een solo album “Vampire with a tan” uit. Hij zal het succes ervan nooit kennen.

Scabs1.jpg

Eén van de mooiste momenten moet geweest zijn toen The Scabs op 7 februari de Lifetime Achievement award  mochten ontvangen voor hun 40 jaar lange en rijk gevulde rockcarrière.
Uitspraken over Willy Willy zijn er bij de vleet zoals de titel hierboven beschreven door van één van zijn vele goede vrienden Chris VN. Zo ook een typerende uitspraak van de Generaal himself “De dag dat ik thuis blijf is het naar de vaantjes” en hij bleef niet thuis. Rockbloed kruipt waar het niet kan gaan dat heb ik altijd al geweten.
Hoe het nu verder moet met The Scabs die momenteel aan het toeren zijn is onduidelijk. Een goede manier om het verdriet te verwerken, zo word gefluisterd, is Willy’s wens te eerbiedigen en verder blijven spelen. En dat zijn de echte “Hard Times”.

Klik hieronder op de foto voor de video fotoreportage (song The Odds - INE)

WW_rouwbrief_Aangepast.jpg

 

Artikel en foto's: Marc De Clercq

0
0
0
s2smodern