De man "met al zijn kleren aan"

TBV_1.jpg


Experience Jimi Hendrix - Arne, Hanne & Bernd Zo noemt deze driekoppige tijdelijke band maar men kan ze gerust een voorzetting van de voorlopig gestopte 'The Blues Vision' noemen.

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_februari2019_TBV_2.jpg


Sedert geruime tijd volgen we het reilen en zeilen van gitaarvirtuoos Arne Demets (Little Jimmy) uit Ledegem samen met zijn vrienden Hanne en Bernd. Een gitarist die ons meerdere malen de tranen in de ogen deed krijgen, gewoon omdat hij zo gevoelig kan spelen en omdat we hem begrijpen. The Blues Vision was de band waarbij Arne & co jarenlang heel mooie dingen lieten zien op festivals, muziekpubs en zo veel meer. De groep bracht in die toch vrij korte periode drie prachtige CD’s uit. De vele muzikale zijsprongen van de drie talentvolle bandleden zorgden ervoor dat The Blues Vision op voorlopige halt werd geplaatst. Gelukkig voor ons en de grote schare volgers die ze hebben zorgt TBV af en toe voor een “uitspatting” en zo konden we op een druilerige avond Experience Jimi Hendrix  aanschouwen. Een avondje vol met live Jimmy Hendrix songs daar zegt toch geen enkel rechtgeaard rockliefhebber nee tegen. Een mooie ode aan de legendarisch gitarist die voor velen een voorbeeld is.

TBV_3.jpg


Plaats van het gebeuren was “Herberg De Avonden” te Machelen een gekende muziekkroeg op een stagedive van Stad Deinze. Net zoals “A band of gypsys” en vooraleer ze “erop vliegen” houden  Arne, Hanne en Bernd altijd een warme groepsknuffel. Een mooi moment en de manier waarop deze drie vrienden elkaar een goed optreden wensen en het werkt, iedere keer weer. Arne’s gitaar knalt onmiddellijk op het openingsnummer 'Killing floor' gevolgd door het welbekende en scheurende 'Foxy Lady'. De muts van drummer Bernd is al snel verdwenen en zijn haren vliegen omhoog. Tussendoor brengen de groep ook nog eens een hommage aan Bob Dylan met 'Like a Rolling Stone' een song die toch al dik 50 jaar oud is. Op 'Hey Joe' komt Arne’s typische gitaarwerk ten volle tot zijn recht met stomende solo’s en passende “whah whah” sounds maar ook Bernd deed zijn duitje in het zakje en sleurde er een strakke en meeslepende drumsolo bij. 'The Wind Cries Mary' en 'Purple Haze' vervolledigden het eerste deel van de set.

 Het tweede deel verraste ons door het gastoptreden van 'de man met al zijn kleren aan' (een uitspraak van een fan) singer songwriter Bert Marijsse. Bert speelt eigenlijk een thuismatch. Geboren in Machelen en nu in Luxemburg wonende kwam hij voor deze speciale gelegenheid eens een homematch spelen. Samen met deze uit het goeie (noten)hout gesneden muzikant kregen de songs zodoende meerdere lagen. De stijl en manier waarop Bert zijn gitaar beroerd (tokkelend) vormden een perfecte aanvulling op het toch al energieke optreden. De laatste rechte lijn werd ingezet met Chip Taylor's 'Wild Thing' waarna we verder konden smullen van 'Machine Gun'. In de afsluiter 'Voodoo Child' mengde het drietal de ziel van hun idool met een stevig potje van Arne’s betere  gitaarwerk. WOW daar word je even stil van.

Een fotoreportage: 


            

                                      
De Experience Jimmy Hendrix band: 

                                                                                                                    
Arne Demets: behaalde een bachelor gitaar aan het KASK Conservatorium. (The Blues Vision, Stix&Stuff, Ed & The Gators, Maas-Demets, Elan)

Bernd Coene: volgde een opleiding drums aan het KASK Conservatorium. (RAMAN, Reena Riot, The Blues Vision, Snow Patrol, Stix & Stuff).

Hanne Vandekerckhove: studeerde pop basgitaar (en lerarenopleiding) aan het conservatorium. (Jacle Bow,  Umm, The Blues Vision).

Artikel/Foto's: Marc De Clercq

0
0
0
s2smodern