Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eclectische muziek! Citadelic van 24 tot 29 mei

b_450_300_16777215_0_0_images_artikelfotos_mei2023_Citadelic1.jpg

Wie graag deze dagen in het zonnetje geniet van bijzondere muziek te Gent, kan vanaf woensdag 24 mei tot en met maandag 29 mei terecht in het Citadelpark, dichtbij het SMAK Museum.U ontmoet er het Citadelic Festival, die nu al aan de 16de editie toe is.
Het is steeds een muzikale belevenis vol van avontuurlijke muziek met focus op jazz en improvisatie voor jong en oud.
Het aanbod is zeker eclectisch te noemen, het laat u alle hoeken van het "Jazz" genre ontdekken.
Van Klassiek tot avant-garde, hedendaags, indie, of experimenteel, het programma is zo veelzijdig dat iedereen wel zijn gading kan vinden.

Originaliteit in de onderbuik van de maatschappij het het ontwikkelen van een eigen stem en een muzikale zoektocht aangaan, dat is wat van jazz een wereldwijde kunstvorm heeft gemaakt.

b_450_300_16777215_0_0_images_artikelfotos_mei2023_Citadelic2.jpg
Maar liefst 6 dagen lang muzikaal avontuur, meer dan 25 concerten daar tekenen we voor. Naast verkwikkende muziek kan u tijdens Citadelic doorlopend genieten van een zomerse hap en een frisse dronk. Gratis toegang.

 

 

 

 Internationaal ontvangen we kleppers als het Brandon Seabrook Trio, het James Brandon Lewis Trio en Dikeman Thomas Edwards Noble en krijgen we de kans muzikanten als Hamid Drake, Sofia Jernberg, Mariá Portugal, Todd Neufeld, Rema Hasumi, Giacomo Merega aan het werk te zien. De 1ste juni krijgen we in het SMAK Museum de gelauwerde Joëlle Léandre (Vision Life achievement Award) op bezoek, één week voordat ze vertrekt naar New York voor haar onderscheiding van haar levenswerK;
maar we kijken even hard uit naar Paul Van Gysegems dagelijkse muzikale escapades, de frisse jazz van Gent's lievelingen De Beren Gieren, de punkattitude van Echoes of Zoo, het verfijnde Ben Sluijs Quartet, de carte blanche van pianist Andreas Bral, de passage van Tuur Florizoone of de zotte bende van Flat Earth Society...

Voor meer info kan u terecht op de webiste: https://citadelic.be

Artikel / Foto's: Louis Buyle
Bron: citadelic.be