• Start
  • Artikels
  • Exlusief Belgisch "Emaille" bord eerste in een reeks van vier!

Exlusief Belgisch "Emaille" bord eerste in een reeks van vier!

b_450_300_16777215_0_0_images_artikelfotos_december2020_Gillesemaibord.jpg

De Gilles van Aalst vielen als eerste de eer te beurt om vereeuwigd te worden op een metalen gedenkplaat.

Hun 50ste verjaardag lag aan de basis van deze beslissing. De volgende 4 jaren volgen er telkens nog nieuwe ontwerpen. (beperkte oplage van 30 exemplaren per jaar)
Deze oplage is reeds uitverkocht.

 

 
Historiek

In de vorige eeuw was deze duurzame manier van publiceren een normale zaak. Deze raakte in verval door het intensief proces die het vervaardigen van dergelijk product teweeg bracht.
Met de komst van de serigrafie en later waterbestendige druktetechnieken op vinyl was het lot bezegeld van deze techniek.
En toch, tot op heden is de firma "Emaillerie Belge" uit Vorst emaille metaalplaten blijven produceren. Maar wie snel er nog eentje wil bestellen is er aan voor de moeite, want de wachtlijsten zijn lang. Exlusiviteit heeft zijn prijs.

Te verwachten
Keizer Carnaval "Kamiel Sergant" kan zich ook nog verwachten aan een karikaturale afbeelding van zijn persoon en dit ter ere voor zijn jarenlange inzet.

Ook wordt er zeker nog een "Nominette" uitgegeven (geborduurd lintje in stof), zelfs het stadsbestuur overweegt om dit ontwerp te gebruiken voor de affiche van 2021.
Kunstenaar "Bram De Baere" en organisators "De Prinsengarde" vallen een mooie eer te beurt voor dit prachtig initiatief!


Video Interview met Frank Van Rymenant


Video Interview met Bram De Baere