• Start
  • Artikels
  • KEG POPUP Art Festival de opstap naar professioneel artiest!

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KEG POPUP Art Festival de opstap naar professioneel artiest!

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_oktober2019_flyer_small_for_website_keg_nov_2019.jpg

De tweede editie van het KEG POPUP Art Festival opent zijn deuren op zaterdag 23 en zondag 24 November 2019.

Het "Festival" is een initiatief van "Jaco" pseudoniem van Freddy Jacobs, een Gentse kunstschilder en de vzw Mezzos.
25 Kunstschilders schilderen op live muziek gemaakt op basis van hun schilderwerken door professionele muzikanten.
Zij verwelkomen meer dan 2000 bezoekers gedurende het KEG POPUP Art Festival in de Sint – Niklaaskerk op de Korenmarkt in Gent.

 

 


Kan een schilderij gelinkt worden aan muziek en/of vice versa?


Een huwelijk tussen beeld en muziek, dat is allesbehalve uniek, zijn we geneigd te denken. Dat kennen we van de opera en van videoclips. Maar zijn beide kunstvormen daarin ook echt versmolten? Of is het een verstandshuwelijk, waarin één de maat aangeeft waarop de ander marcheert? Prompt moeten we denken aan de bolronde oermens van Plato, die lang geleden doormidden is gekliefd. Sindsdien zijn deze halfmensen op zoek naar hun verloren wederhelft. Vinden ze elkaar, dan smelten ze weer samen. Is het muziek en beeld ook gegeven om volledig in elkaar op te gaan? Of zijn ze eeuwig veroordeeld tot een LAT- relatie? De Kunst-Experimenten-Gent gaan deze stelling toetsen in de praktijk met experimenten waarop live gemusiceerd en geschilderd wordt. Kunstschilders gaan live schilderen op  muziek. De muziek is gemaakt door professionele muzikanten en straatmuzikanten van dienst.  De kunstexperimenten zijn de fusie van klassieke muziek en abstracte schilder- kunstkunst: voelen, luisteren en  kleuren vloeien op de maten van de muziek die de klassieke top muzikanten brengen als inspiratie voor de kunstschilders van dienst. Vele kunstenaars kunstenaars hebben moeite om hun weg te vinden omdat ze plots zelfstandig alles moeten regelen van schilderen en musiceren tot verkoop. KEG wil hen helpen en een opstapje geven naar het werkelijke professionele leven van een artiest. En daarbovenop wil KEG  de transitie van de academie of hogeschool bevorderen door studenten en/of jonge artiesten mee te betrekken in de events.  

Openinguren expositie en festival:
Zaterdag 23 November 2019 van 10-18u
Zondag 24 November 2019 van 10 – 18u

Adres:

Sint Niklaaskerk op de Korenmarkt in Gent

Info:
https://kunstexperimentengentblog.wordpress.com

0
0
0
s2smodern