Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Grote prijs voor Sociale Fotografie

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_juli2019_Balder.jpg

Donderdagavond 18/07 opende in 'Ons Huis' op de Vrijdagsmarkt in Gent de expo van de Grote Prijs voor Sociale Fotografie, een organisatie van Linx+.

 

Voor het 2de jaar op rij heeft de vakjury, bestaande uit o.a. Snoecks hoofdredacteur Geert Stadius en De Morgen fotograaf Bas Bogaerts, een keuze moeten maken uit de tientallen inzendingen van studenten fotografie.

De 7 genomineerden waren Lemeatrag Farida, Alexander Deprez, Franco Sebastiaan, Jules Emile, Somers Nick, Eva Faché en Linda Zhou.

 

De uiteindelijke voorkeur van de jury ging uit naar het werk van de 24-jarige Eva Faché, dit jaar afgestudeerd aan het Gentse KASK.

 

Haar beelden zijn gemaakt tijdens een rondreis van een half jaar in het noorden van Noorwegen en Finland. Op zeer geïsoleerde plaatsen wist ze er binnen te dringen in de intieme wereld van het moderne Shamanisme.

 

Gelijktijdig met deze expo loopt op het 4de verdiep van hetzelfde gebouw de documentaire-en fototentoonstelling 'Tierra De Lucha' van Ali Selvi.

Een selectie van zwart/wit beelden over de strijd die de arbeiders dagelijks moeten leveren in Colombia om te overleven in een land getekend door zijn gewelddadige geschiedenis.

 

Elke dag van de Gentse Feesten te bezoeken van 14-18u.

 

 

 

Foto's/Tekst Balder Deschildre

0
0
0
s2smodern