Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BK Yellow Ride - Watersportbaan - Gent

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_juli2019_BK_Yellow_Ride-1.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wereldrecord verbroken op BK Wielrennen in Gent : 682 gele truidragers op een fiets

Een uitbundige bende van meer dan 700 wielerliefhebbers, allen getooid in een gele trui, heeft zondagochtend een plaats veroverd in het Guinness Book of Records. Dat gebeurde tijdens de BK Yellow Ride, een sportieve en ludieke opwarmer voor het BK Wielrennen in Gent. Het vorige wereldrecord was vier jaar oud en stond op 270 gele truien.

Na een rondje losrijden rond de Watersportbaan begonnen om 8.45 uur in het geel gehulde fietsers aan een memorabele rit van 15 km op het verkeersvrije BK-parcours, waar later op de dag de profs voor de nationale driekleur zullen strijden. Ook de peter en meter van de BK Yellow Ride, België’s laatste Tour-winnaar Lucien Van Impe en meervoudig Belgisch kampioene Heidi Van De Vijver, tekenden present.

Om 10u volgde het moment suprème: de officiële telling door een deurwaarder. Die telde exact 682 fietsers in een gele trui en daarmee heeft de BK Yellow Ride – een initiatief van wielermusea KOERS (Roeselare) en VELODROOM (Provinciaal Domein De Schorre, te Boom) in samenwerking met de organisatie van het BK Wielrennen Gent – een plekje in het vermaarde Guinness Book of Records veroverd!

 

Het BK Wielrennen Gent is een organisatie van Golazo en Flanders Classics, in samenwerking met Belgian Cycling (KBWB) en Stad Gent.

 

Foto/Video Jacqueline Dumortier

0
0
0
s2smodern