• Start
  • Artikels
  • Theatermaker Mémoire Perdue vindt nieuwe stek in het Fakkeltheater.

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Theatermaker Mémoire Perdue vindt nieuwe stek in het Fakkeltheater.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_mei2019_Juffrouw_julie.jpg

Komend seizoen speelt het theatergezelschap Mémoire Perdue van Nick Delafontaine en Aron Wade in het Fakkeltheater. Begin september staan ze in de Kleine Fakkel met JUFFROUW JULIE (of de dood van een Maltezer) in regie van Hans Ligtvoet. Mémoire Perdue kijkt er alvast naar uit om vanaf september deel uit te maken van het aanbod in het Fakkeltheater. De organisatie overtuigd dat Het Fakkeltheater als groeiend theatergezelschap een ideale partner is. Mede door de diversiteit aan zalen krijgen zij de mogelijkheid om verder te ontwikkelen en een mooie lijn uit te tekenen voor onze toekomstige producties. Het Fakkeltheater ontvangt talrijke producenten en theatermakers en begeleidt hen hierin op uitstekende wijze.

"Juffrouw Julie" (of de dood van een Maltezer)

Verhaallijn:
De landelijke verkiezingsdag loopt ten einde. De uitslagen zijn bekend. Het is overduidelijk dat één partij met een ruime meerderheid gewonnen heeft. Terwijl de leider van die partij in een tv-studio deelneemt aan het einddebat, verzamelen zijn partijleden in een feestzaal om de overwinning te vieren.
In een ruimte afzijdig van het feestgedruis wachten Jean, een assistent en Kristin, een campagne-medewerkster, op hun baas die na het einddebat naar de feestzaal zal komen. Onverwacht aanwezig op het feest is Julie, de dochter van de partijleider, die volgens Jean: "teveel drinkt; te luid praat en te wild danst". Op zoek naar haar vader belandt Julie bij Jean en Kristin. Ze ligt duidelijk overhoop met zichzelf en begint te flirten met Jean. Wanneer Kristin wordt weggeroepen, komt van 't een 't ander en gebeuren er dingen die niet meer terug te draaien zijn met oncontroleerbare gevolgen.
Een precaire situatie, gezien de massaal aanwezige pers.

Van 5 tot 15 september  Kleine Fakkel Hoogstraat 12 -2000 Antwerpen

Regie: Hans Ligtvoet
Met: Emelien Raats, Anouk Lambrechts, Nick Delafontaine

0
0
0
s2smodern