• Start
  • Artikels
  • 2019 een feestjaar voor Cantate Domino ‘De Stem in al haar Facetten’

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2019 een feestjaar voor Cantate Domino ‘De Stem in al haar Facetten’

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_maart2019_Cantate_domino_pers.jpg

Het Aalsterse Koninklijk Knapen- en Mannenkoor Schola Cantorum Cantate Domino viert in 2019 zijn 60-jarige bestaan met het feestprogramma ‘Cantate Domino 60 jaar jong!’. Het muzikale hoogtepunt wordt ongetwijfeld het Jubelconcert ‘De stem in al haar Facetten’ op 3 mei in de Sint-Martinuskerk.

Cantate Domino, opgericht door wijlen Kanunnik Michaël Ghijs, is sinds 60 jaar een toonaangevend koor in Vlaanderen, België en ver daarbuiten. Een meer dan waardige culturele ambassadeur van onze stad. Het koor levert niet enkel een bijdrage op muzikaal, cultureel en educatief vlak, het vormt ook een enorme meerwaarde voor de positieve uitstraling van de stad. Cantate Domino bouwde in de loop der jaren een sterke internationale reputatie op, onder andere door de vele concertreizen en talrijke internationale culturele uitwisselingen.

Jubelconcert 3 mei
Het jubileumjaar startte eind januari in een overvolle Sint-Martinuskerk met een dankmis voorgegaan door Mgr.Luc Van Looy, en opgeluisterd door Cantate Domino en een indrukwekkend gelegenheidskoor van oud-zangers, beiden onder leiding van dirigent Andries De Winter. Tijdens het Jubelconcert op 3 mei zullen naast Cantate Domino ook voor de eerste keer meerdere professionele solisten en oud-leden van Cantate Domino een voorname plaats innemen. Deze solisten hebben allen een indrukwekkende nationale en internationale carrière uitgebouwd.

OverStem Kanker
Nog een primeur: het Jubelconcert is ook het eerste optreden van ‘OverStem Kanker’. In navolging van ‘Shout at Cancer’ van Aalstenaar en oud-lid van Cantate Domino Thomas Moors, bestaat dit pas opgerichte koor uit laryngectomie-patiënten. Dirigent Andries De Winter werkt met hen op basis van koortechnieken. Maarten Van Ingelgem schreef er speciaal voor dit concert een werk voor.

Stem in al haar Facetten
Tijdens het Jubelconcert hoor je jonge zangers, oud-zangers, professionele artiesten en de leden van ‘OverStem Kanker’. Een heel breed gamma aan stemmen die muziek brengen van de middeleeuwen tot vandaag. Het centrale thema is dan ook niet toevallig ‘De Stem in al haar Facetten’.
 

Internationaal publiek
Dat Cantate Domino de eer van onze stad vaak over de landsgrenzen heen vertegenwoordigt, zal ook blijken uit de aanwezigheid van heel wat ambassadeurs en vertegenwoordigers uit onder andere Argentinië, Bulgarije, Filippijnen, Litouwen, Mexico, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Thailand, Venezuela en Zuid-Afrika. De koorreis van Cantate Domino gaat trouwens dit jaar naar Zuid-Afrika.

Cantate Domino sluit op 18 december 2019 zijn feestjaar af met een bijzonder kerstconcert.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_maart2019_logocantate.jpg

 

 

 

 Programma Jubelconcert 3 mei
Uitvoerders:
⦁    Cantate Domino
⦁    Mannenkoor oud-zangers
⦁    Vocaal ensemble Incensum
⦁    Kratzfuss
⦁    OverStem Kanker
⦁    Malufi singers met: Lieven Deroo (bas), Marc Meersman (bas – bariton), Ludwig Van Gijsegem (tenor), Joris Bosman (tenor), Jan Caals (tenor), Philippe Souvagie (bariton)
     Begeleiding:
⦁    Piano: Tom Deneckere
⦁    Orgel: Kristiaan Van Ingelgem
     Algemene leiding: Andries De Winter
     Presentatie: Karel Nijs

Werken van: Schubert, Mozart, Händel, Kristiaan Van Ingelgem, Josquin des Prez, Maarten Van Ingelgem, Vaughan Williams, Ken Burton …

Het Jubelconcert vindt plaats in de Sint-Martinuskerk en start om 20 uur.
Tickets: 15 EUR in vvk, 18 EUR adk, 1,50 EUR voor UiTPAS met kansentarief
www.cantatedomino.com


Foto Jan Waegeman

0
0
0
s2smodern