Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tentoonstelling 'That-has-been/Traces of Evidence'.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_maart2019_Thats_has_been.jpg

Wie het medium fotografie in het hart draagt moet zeker naar deze samengestelde tentoonstelling komen kijken. U krijgt er een visie voorgeschoteld bekeken vanuit een andere perspectief. Deze expositie is samengesteld door niet een van de minste fotografen!  Tim Theo Deceuninck heeft in samenwerking met Mirre Nimmegeers en Eri Vanluchene deze tentoonstelling op poten gezet. Ze zijn uitgegaan van het principe "artists curating artists", als tegengewicht voor de strikte gatekeeping en de dominantie die in musea en galerieën heerst.
Tim Theo werkt als freelance curator en heeft al in het verleden tentoonstellingen voor het Concertgebouw te Brugge, Het Entrepot en Amusee Vous georganiseerd. Met deze tentoonstelling maakt  hij zijn debuut in curatoriale wereld.

Filosofie:
Een foto is de getuigenis van het bestaan ​​van een specifiek object op een specifieke plaats op een specifiek tijdstip.
Je kan er naar kijken, maar je kunt het moment zelf niet omvatten. Een foto kan alleen het verleden tonen, maar het is vaak afgebeeld alsof
het tegenwoordige tijd lijkt te zijn.
De tentoonstelling "That-Has-Been / Traces as Evidence" stelt dan ook ​​de relatie in vraag tussen de technische
componenten van het fotografische medium en de manier waarop het gebruikt wordt om het verleden tot het heden terug te brengen.
Wat is de foto meer dan "een kleine draad van wat we ons herinneren boven een oceaan van vergeten dingen"
(Milan Kundera)?


Aan de tentoonstelling nemen deel: Lucas Leffler, Myrthe Baptist, Chantal van Rijt, Ezra Veldhuis, Ischa Swinnen, Tim Theo Deceuninck, Mirre Nimmegeers & Eri Vanluchene, Erien Withouck & Stiv Vadahi, Greyzone Zebra, Nils Vermeulen, Elisabeth Klinck, Dorien Buys & Arnout Spiessens, Ventilateur, it.takes.two, Monsieurs Noise Ensemble, Gustave Demoen.

Waar:
In De Ruimte
Franse Vaart 28
9000 Gent

Wanneer:
    wo 27 maart 2019
    do 28 maart 2019
    vr 29 maart 2019
    za 30 maart 2019
    zo 31 maart 2019

0
0
0
s2smodern