• Start
  • Artikels
  • Prutski brengt uniek toneelstuk "Universal Irritant"

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Prutski brengt uniek toneelstuk "Universal Irritant"

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_maart2019_Prutski2.jpg

Vrijkaarten te winnen, doe mee aan de prijsvraag!!! Zie onderaan artikel...

Toneelgroep Prutske uit Affligem scheert de laatste jaren hoge toppen met hun komische en volkse toneelstukken in november. Die trekken telkens rond de 2000 toeschouwers.
Na het knappe en verrassende "Frankenstein" in maart 2017 brengt de toneelgroep binnenkort opnieuw een tweede productie uit "Universal Irritant". Deze opvoering wordt wel iets alternatiever en bescheiden...
"Universal Irritant" is een moderne bewerking van "Yvonne, prinses van Bourgondië", van een bekende Poolse schrijver, die De Kakkewieten in 1999 op de planken brachten.


Dit hilarisch theaterstuk gaat over een kroonprins, Filip genaamd, die zich verlooft met Yvonne, het eerste het beste meisje dat hij tegen komt op een van zijn nachtelijke escapades. Waarom? Zomaar, voor de grap, de grol, de mop, twee tetten in een envelop. Maar Yvonne heeft geen sexappeal. Ze is zo apathisch als het achterste van een koe en ze zwijgt, ze zegt geen woord, tot groot ongenoegen van de hele hofhouding...

Regisseur Ann Jéhansart: "Twee jaar geleden kregen we alleen maar warme en enthousiaste commentaren over "Frankenstein". Ik ben dan ook blij dat ik, na die leuke ervaring, opnieuw een stuk mag regisseren met deze toffe toneelgroep. De gezellige opstelling in de zaal, met tafeltjes en een drankje erbij, een bescheiden publiek van ongeveer honderd toeschouwers per voorstelling, het podium middenin de zaal; dat alles zorgt voor een unieke 'vibe' tussen de spelers en het publiek. We hopen opnieuw héél veel mensen een zinderende en heerlijk absurde dolkomische theaterbeleving te kunnen bezorgen."

De cast van Prutski 2019:
Sylv Van Molle, Floor Van Rossem, Fran Platteau, Nick Callebaut, Mattias Moyersoon, Max Pabst, Kim Desmet, Klaas Toelen, Kimmy De Vis & Kwinten Anné.


Praktische info:
Locatie: Zaal De Patro Hekelgem. Fosselstraat 109a - 1790 Affligem
Speeldata: van vrijdag 15 t.e.m. zaterdag 23 maart 2019. Telkens om 20u30, zondag 17 maart om 15u. Dinsdag 19 maart géén voorstelling.
Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: 0491/50.68.11


Prijsvraag voor de eerste 5 inzendingen:

Er zijn vijf vrijkaarten te verdienen voor 2 personen als u de volgende vraag juist beantwoordt: Wie is de schrijver van dit toneelstuk?

Stuur uw antwoord als de bliksem naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De eerste vijf inzendingen met het juiste antwoord zullen per kerende een mail ontvangen van het toneelgezelschap Prutske.

Meer info surf naar: http://www.toneelgroep-prutske.be/prutske-speelt

0
0
0
s2smodern