Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gents fotograaf gaat muzikaal

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_DSC_0020-Custom.JPG

Met een warm en goed gevoel gingen we naar de vernissage  van een  fototentoonstelling  in de Missy Sippy  Blues & Roots club te Gent.  Met een warm gevoel omdat we deze beeldend kunstenaar reeds lang kennen en hij in concertfotografie zowat ons grote voorbeeld is.

 

 

 

 

 

 

Karim Hamid stelde er in een semi-permanente  expo  een reeks foto’s van nationale en internationale artiesten ten toon die in de club in de loop der jaren er optraden.  Het zal dan ook niemand verbazen dat men Karim zowat als huisfotograaf beschouwd.  Wie de expositie graag wil zien kan dat alle dagen vanaf 17u00 waar die de komende maanden in de traphal nog te zien blijft.

Karim Hamid werd geboren in Tielt-West Vlaanderen maar woont sedert jaren in Gent .

Hij studeerde aanvankelijk aan het KaHo te Gent electronics en liep later ook een opleiding bachelor beeldende kunsten/fotografie aan de School of Arts KASK.

Naast zijn dagelijkse job als weervoorspeller bij het KMI combineert hij fotografie met de liefde voor muziek en dat zie je in zijn werk. Sprekende, karaktervolle  beelden uit verrassende hoeken genomen veelal in zwart/wit. Je beleefd als het ware  de foto. De tentoonstelling  kan men op zijn minst een interessante keuze uit een ontegensprekelijk rijk fotoarsenaal noemen.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_DSC_0036-Custom.JPG

 

 

 

 

 

  

 

 

Na de vernissage kon men genieten van de Sunday Live Jazz Sessions  onder leiding van Toon Vlerick (gitaar) met als gastmuzikanten Janne Blommaert (zang), Trui Amerlinck( basgitaar) , Bernd Coene (drum) en Elias Storme. Zwoele en swingende jazz perfect aangevuld door de gevoelige snaren van Toon Vlerick en prachtige stem van Janne waren ons deel.

Fotoslideshow:


Een beetje wennen misschien om Karim voor één keer zonder camera in de hand te zien maar als goede gastheer stond hij zijn genodigden bij met de nodige uitleg en anekdotes.

 

Artikel/Foto's: Marc De Clercq

0
0
0
s2smodern