Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Artikels

Urbanus wordt Urbona

Lees meer: ...

Poot & Vijverman, het kleinkunst/pop duo bestaande uit Koen Vijverman (Denderhoutem) en Kristof Poot (Zandbergen) werd door Denderhoutem gevraagd om zaterdag hun eerste single “Leef Het” (2018) uit de ramen te zingen, als dank voor alle mensen die zich in deze moeilijke tijd inzetten in strijd tegen het corona virus.
Denderhoutem en omstreken kwam afgelopen zaterdag buiten om te applaudisseren en te zingen, zo wilden zij iedereen een hart onder de riem steken.

Het lied “Leef Het” werd op elke stoep en door ieders raam luidkeels meegezongen.
 
Koen en Kristof hadden het idee om het lied live te brengen, maar door de corona maatregelen was dat eigenlijk niet mogelijk. Dit hield hen echter niet tegen en zij vonden een vindingrijke oplossing voor hun probleem.

Koen zong vanuit Denderhoutem, het dorp waar hij geboren is en Kristof vanuit Zandbergen.
 
Urbanus, die ook in de streek woont hielp de heren maar al te graag toen hij hoorde van het initiatief.
Hij nam een ludiek filmpje op vanuit zijn tuin in Tollembeek.
Op het eerste zicht had hij geen corona verschijnselen maar bij hem weet je natuurlijk nooit.
 
Urbanus en Poot & Vijverman hopen met deze actie de mensen muzikaal een virtuele hand te reiken en willen duidelijk maken dat we dit enkel samen kunnen overwinnen.Bron: https://www.facebook.com/PootEnVijverman
Website: https://www.pootenvijverman.be

0
0
0
s2smodern

Mark Tijsmans en Nolle De Kock brengen "LEVE DE KONING"!

Lees meer: ...

vanaf 27 maart in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater

LEVE DE KONING! is de eerste productie én een eigen creatie van DE MARKIEZEN.
 
Binnen een kleine maand mag Mark Tijsmans zijn allereerste creatie van zijn eigen productiehuis DE MARKIEZEN voorstellen aan het grote publiek. Op 27, 28 en 29 maart brengt hij met Nolle De Kock LEVE DE KONING! In dit stuk zien we een koning op zijn sterfbed en ontspint er zich een beklijvend gesprek tussen de koning en zijn prins-opvolger. In zes dialogen tussen vader en zoon wordt er teruggeblikt en vooruitgekeken, getwijfeld en berust, angsten en ambities worden uitgesproken... Het publiek is toeschouwer bij dit "koningsdrama" dat zich tussen beiden afspeelt. En leert ook hier hoe geschiedenis geschreven wordt door zij die het kunnen navertellen...
LEVE DE KONING! is te zien van 27 maart in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater.

LEVE DE KONING! - in het kort...

Een dodenwake!
Een Koninklijke slaapkamer.
Een Koning ligt op sterven.
Een kroonprins wacht bij het sterfbed.
Verder is er niemand aanwezig.
 
Is deze wake wel wat het lijkt?
 
Er ontstaan gesprekken tussen vader en zoon!
Tussen Koning, die zich vastklampt aan het leven en weigert te sterven!
En prins, die nauwelijks verbergt dat hij staat te trappelen
om de rol van zijn vader over te nemen.
Zes dialogen!
Over vroeger! Over nu!
Over (te) oud! Over (te) jong!
Over voorbestemd zijn! Over toeval…
En over hoe geschiedenis geschreven wordt door zij die het kunnen navertellen…
 

DE MARKIEZEN is een kersvers productiehuis van Mark Tijsmans

De Markiezen is nieuw!
Het is een kersvers opgericht productiehuis… Of theaterhuis… Of Musicalhuis…  Of… Laten we voorlopig spreken over een bescheiden huisje, maar laten we ‘De Markiezen’ ook niet te snel in een vakjes stoppen.
De Markiezen is opgericht door Mark Tijsmans. Hij noemt zichzelf een Artistiek Amuseur. Anderen gebruiken ook wel de term ‘Artistieke duizendpoot’. Hij heeft zichzelf bij ‘De Markiezen’ tot Artistiek leider gebombardeerd!
Weer een nieuw gezelschap! Waarom in ’s Hemelsnaam?
Omdat Mark meer wil zijn dan een speler alleen! En omdat hij zijn bruisende ideeën en plannen voor theater niet altijd meteen en overal kwijt kon!
In het kader van de filosofie: ‘Lang genoeg gewacht! Doe het zelf want dan gebeurt er tenminste wat!’, was de beslissing om met de Markiezen te beginnen een logische stap.
Scenario’s van eigen hand, boeken bewerken en op de scene plaatsen, synopsis die al jaren in de kast liggen…  Plannen, ideeën en dromen in overvloed!
De Markiezen willen vooral nieuw en eigen werk brengen. Hier bij ons gemaakt. Want bescheidenheid siert de mens, maar af en toe moet je durven zeggen: ‘Wij kunnen het zelf ook, en minstens even goed dan op een ander!’
Maar zoals gezegd… Laten we bescheiden beginnen! Met een theatertekst tussen twee personages.
En dan volgt later wellicht meer! Hopelijk Veel meer!
 

PRAKTISCHE INFORMATIE - LEVE DE KONING!
Een productie van DE MARKIEZEN

REGIE:
Mark Tijsmans
MET:
Mark Tijsmans
Nolle De Kock

DATA:
27/03/2020 - 20:30
28/03/2020 - 20:30
29/03/2020 - 15:00
Zwarte Zaal Fakkeltheater - Reyndersstraat - Antwerpen

Reserveren:
070 246 036
www.fakkeltheater.be

Prijs:
22 euro


 
 

0
0
0
s2smodern

Johny Voners landt met jubileumtoer in het Fakkeltheater!

Lees meer: ...

Over exact een maand landt Johny Voners met zijn jubileumtournee voor zijn 75ste verjaardag in het Fakkeltheater.
Deze keer worden we getrakteerd op heerlijke, sfeervolle jazzy nummers. Aan de hand van Aznavour neemt Johny Voners het publiek mee op sleeptouw doorheen zijn eigen levensloop vanaf het prille begin.Er wordt gelachen, er is ontroering en het is vooral een muzikaal pareltje! Zoals wijn wordt ook Johny rijper met de jaren.Begeleid door een jazzcombo zingt Johny Voners deze keer in het Nederlands… met toch ook nog een stevig vleugje Frans. Betty Mellaerts, Sabien Tiels, Johny zelf en dochter Els hertaalden een aantal Aznavour-chansons. Een beklijvend eerbetoon aan dit icoon van het Franse chanson.


ET ALORS...EN DAN...VONERS is te zien van 4 maart tot en met 8 maart in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater. Een unieke belevenis.

PRAKTISCHE INFORMATIE - ET ALORS...EN DAN...VONERS - JOHNY 75
Johny Voners, jubileumtoer, Zwarte Zaal Fakkeltheater, vanaf 4 maart.

MET:

Johny Voners en jazz-combo:
Bram Weijters of Stijn Wauters (piano)
Wouter Berlaen of Peter Verhaegen (contrabas)
Eric Rits of Tibo Polleunis (drums)


DATA:
04/03/2020 - 20:30
05/03/2020 - 20:30
06/03/2020 - 20:30
07/03/2020 - 20:30
08/03/2020 - 15:00 - Uitverkocht
Zwarte Zaal Fakkeltheater - Reyndersstraat - Antwerpen

Reserveren:
070 246 036
www.fakkeltheater.be

0
0
0
s2smodern

"Pocahontas", tijdens de hele paasvakantie in "Capitole" te Gent.

Lees meer: ...

Na het succesvolle “Aladdin” dat door pers en publiek overladen werd met superlatieven, brengt theaterhuis Uitgezonderd. van James Cooke een nieuwe familiemusical naar Vlaanderen.

Tijdens de paasvakantie 2020, vanaf 4 april, vertellen Indiaanse klanken het waargebeurde verhaal van Pocahontas en haar indianenstam die geconfronteerd wordt met de Engelse ontdekkingsreiziger John Smith en zijn schip vol gelukzoekers. Niemand minder dan Silke Mastbooms en Juan Gerlo vertolken de rollen van Pocahontas en John Smith.

POCAHONTAS DE MUSICAL - HET VERHAAL
Pocahontas vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Indiaanse prinses en de ontdekkingsreiziger John Smith. Als deze laatste voet aan wal zet in de ‘nieuwe wereld’ raakt hij onmiddellijk in conflict met de lokale indianenstam. Tijdens één van zijn verkenningstochten leert hij Pocahontas kennen. Zij laat hem inzien dat indianen niet zomaar ‘wilden’ zijn en dat de aarde meer is dan iets dat je alleen kan bezitten. Een oorlog tussen de kolonisten en de indianen is echter onafwendbaar en als John Smith gevangen genomen wordt, zal de liefde meer dan ooit als wapen in de strijd geworpen worden…
 
Hoofdacteurs:
Silke Mastbooms en Juan Gerlo

Producenten: Bob Jennes en James Cooke
Regie: Jaak Lema
Script: Tijl Dauwe
Muziek en liedjes: Sam Verhoeven

Wanneer: Vanaf 4 april 2020
Locatie: theater Capitole Gent - Graaf Van Vlaanderenplein 5

Tickets & info via www.uitgezonderd.be of 070/34.53.45

0
0
0
s2smodern

Musicalstudenten brengen jubileumvoorstelling "The Story of Sacco & Vanzetti"

Lees meer: ...

De School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) vieren dit jaar twee jubilea. De Musicalopleiding van het Koninklijk Conservatorium Brussel bestaat 25 jaar, de opleiding Podiumtechnieken van het RITCS bestaat 20 jaar. Om dit te huldigen brengen studenten samen met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen de musical ‘The Story of Sacco & Vanzetti’ van Dirk Brossé en Frank Van Laecke.

 

 VIDEO: Bekijk HIER alvast een muzikaal voorsmaakje:

Voor dit prestigieus project werken vijfendertig studenten Musical, zeven studenten Podiumtechnieken en een vijftigtal muzikanten van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen samen. ‘The Story of Sacco & Vanzetti’ gaat over een rechtszaak in de Verenigde Staten waarbij twee Italiaanse gastarbeiders ten onrechte worden beschuldigd van een dubbele moord. Een verhaal over het brandend actueel thema migratie.
 
“Om onze jubilea te vieren slaan we met veel plezier de handen in elkaar. Met deze cross-over willen we musical een landingsplek geven in Brussel. Zinnema is de perfecte partner om een musical in hartje Anderlecht te brengen”, vertelt Lulu Aertgeerts, opleidingshoofd Musical. Dit benadrukt ook Yves Segers, kapelmeester van de Gidsen: “We waren met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen op zoek naar een nieuw uitdagend project om onze Belgische componisten te kunnen uitdragen. We zijn dan ook enorm tevreden dat we de studenten de ervaring kunnen geven om met een professioneel harmonieorkest op het podium te staan.”
 
Het is niet de eerste keer dat de Musicalopleiding samenwerkt met het RITCS, maar deze keer gaat het wel om een verregaand partnership. “Een zevental studenten werken sinds januari fulltime aan dit project. We leiden onze studenten op tot makers die in dialoog durven gaan met regisseurs en scenografen”, aldus Harry Cole, vakhoofd Podiumtechnieken.
 
De vier hoofdrollen zijn weggelegd voor derdejaarsstudenten Bjarne Verschueren, Maud Hanssens, Lander Van Nuffelen en laatstejaarsstudent Nando Tilkin. Lulu Aertgeerts staat in voor de regie, de choreografie wordt verzorgd door Adam Solya en de muzikale leiding is in handen van Yves Segers.
 
Ook achter de schermen is er sprake van een samenwerking. De studenten van Hotelmanagement van de Erasmushogeschool Brussel verzorgen de catering voor alle medewerkers tijdens de voorstellingen. In 2022 verhuist een deel van het RITCS naar campus Kaai in Anderlecht. Zo zullen de School of Arts in de toekomst nog nauwer kunnen samenwerken.

De opleiding Musical van de Erasmushogeschool Brussel is een unieke bacheloropleiding in Vlaanderen van 4 jaar. De afgestudeerden komen terecht in musicals in Vlaanderen maar ook in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Anderen vinden hun weg in het gesproken theater of in dramareeksen bij verschillende televisiezenders. Grote namen onder de alumni zijn o.a. Veerle Baetens, Jan Schepens, Ann Van de Broeck, Abigail Abraham, Tine Priem, James Cooke en Bert Verbeke.

PRAKTISCHE INFO -  THE STORY OF SACCO & VANZETTI

Info voorstellingen: 8 mei (20u), 9 mei (20u) en 10 mei (15u)

Locatie: in Zinnema, Veeweydenstraat 20-24, 1070 Anderlecht.

Tickets (€8) zijn te verkrijgen via www.zinnema.be
 

0
0
0
s2smodern

VAPEURS Producent "Uitgezonderd" kondigt op première reeds vierde "VAPEURS" aan!

Lees meer: ...

Nele Goossens, Lulu Aertgeerts, Anne Mie Gils en Myriam Bronzwaar trekken in 2021 op safari.
De cast van de nieuwe vriendinnenkomedie "VAPEURS 3 - TROSSEN LOS" zijn  nog maar net hun koffers aan het pakken voor een luxe vriendinnencruise of ze mogen op de dag van hun première reeds een vierde versie aankondigen in 2021. Geen mooiere manier voor actrices Lulu Aertgeerts, Nele Goossens, Anne Mie Gils en Myriam Bronzwaar om in première te gaan met VAPEURS 3. Heel wat genodigden kwamen met hun vriendinnen over de roze loper van  "VAPEURS 3 - TROSSEN LOS" in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen. Ze  maakten deze keer mee hoe onze vier hartsvriendinnen het ruime sop kozen met een groot cruiseschip. De regie is opnieuw in handen van Martin Michel en de teksten zijn van Allard Blom. Onder het label LADIES AT THE THEATRE brengt Uitgezonderd., het productiehuis van James Cooke en Bob Jennes, voorstellingen  voor dames.

Elke editie kwamen meer vriendinnen kijken naar VAPEURS. Ondertussen mogen we spreken van een heuse fanbase die er een traditie van maken om elk jaar naar een nieuwe voorstelling van VAPEURS te gaan. Het ideale, zorgeloze avondje uit onder vriendinnen, waar eens goed kan gelachen worden maar zeker ook plaats is voor het wel en wee van vier vriendinnen op middelbare leeftijd die geconfronteerd worden met de typische kwaaltjes en problemen die gepaard gaan met de overgang.

VAPEURS 3 - TROSSEN LOS - De échte vriendinnenkomedie

Drie jaar geleden lanceerde JAMES COOKE het nieuwe concept LADIES AT THE THEATRE. De vriendinnenkomedie VAPEURS sloeg in als een bom en vorig jaar breide VAPEURS 2 – IN DE SNEEUW er bijzonder succesvol een vervolg aan. En ook dit jaar is het vriendinnenclubje weer van de partij met een gloednieuw avontuur.

     
In deze nieuwe doldwaze komedie zoeken de dames de zee op! Tijdens hun luxe cruise ontbreken ook hier hun kwaaltjes en psychische ongemakken die bij de overgang horen niet. Lydia loopt (opnieuw) over van verliefdheid voor een toyboy terwijl de andere dames geconfronteerd worden met een man die bedriegt, de zoektocht naar een date of een writersblock. Kortom, ook tijdens deze reis zal je je geen moment vervelen!

VAPEURS 4 - OP SAFARI - vanaf januari 2021 in Theater Elckerlyc - in verkoop vanaf 10 januari 2020

Lees meer: ...
Ook in 2021 verwent Uitgezonderd. alle dames onder het label ‘Ladies at the Theatre’ met een splinternieuw avontuur van het vriendinnenclubje ’The Flying Vapeurs’.
Eerst hebben ze Bali verkend, daarna stonden ze op de skilatten in Oostenrijk en onlangs nog beleefden ze dolle nachten op een cruise. Deze keer trekken ze naar Zuid-Afrika. Een avontuur over zichzelf verliezen in safari’s, wijn proeven en bloedhete overnachtingen in een tent.

‘Vapeurs 4 - Op safari’ is het vierde deel in een reeks van succesvolle vriendinnenkomedies. Stap opnieuw mee in deze hilarische voorstelling rond alle overgangsproblemen waarmee de vrouwen te kampen hebben. En geen nood, je hoeft de vorige belevenissen niet gezien te hebben om hiervan ten volle te kunnen genieten!


    
PRAKTISCHE INFO "VAPEURS 3 - TROSSEN LOS"​
Van  9 januari 2020 tot en met 2 februari 2020 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.
Tickets: www.uitgezonderd.be

    Speeldata in detail:

    09/01/2020 - 20:30
    12/01/2020 - 19:30
    16/01/2020 - 20:30
    18/01/2020 - 20:30

    19/01/2020 - 19:30
    22/01/2020 - 20:30
    23/01/2020 - 20:30
    26/01/2020 - 19:30
    29/01/2020 - 20:30
    30/01/2020 - 20:30
    02/02/2020 - 19:30

PRAKTISCHE INFO - VAPEURS 4 - "OP SAFARI" vanaf januari 2021
Locatie: Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87 in Antwerpen
    
Tickets vanaf 10 januari in verkoop:
www.uitgezonderd.be of 070 691 002

 
Frenesia Website
 
www.frenesia.be
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0478 51 78 01
 

© Copyright Frenesia 2012

0
0
0
s2smodern