Onze Vlaamse artiesten zijn ook een deel van onze Cultuur.
Vandaar dat we op deze pagina aandacht besteden aan talenten uit onze streken.

Luke Albert Jr. lanceert voor het eerst single(s)

© LAJ

De Evergemse zanger Luc Verstraete (50) is al meer dan 35 jaar muzikaal actief. Als kind/puber stal hij de show tijdens de toenmalige rage van playback-wedstrijden, niet veel later bij soundmix-evenementen (waarbij hij toonde ook live over een klok te beschikken). Hij maakte deel uit van de cast bij ondermeer de musical Chico van Danny Bral waarmee hij op verschillende locaties in Vlaanderen op de bühne stond. Zijn liefde voor muziek werd steeds sterker en de stap naar een eigen muzikale identiteit bleek logisch te zijn.

Sinds 2001 nam hij de artiestennaam Luke Albert Jr. aan. Enerzijds verwijzend naar zijn idool, de betreurde Luke Walter Jr (Blue Blot), anderzijds naar zijn grootste fan, wijlen vader Albert. Luke is dan weer evident, de man heet Luc.. ;-)

De afgelopen decennia ontpopte LAJ zich als een veelzijdig cover-artiest waarin zowat alle genres aan bod komen. Als frontman van de formaties Obi-As XXL en het rock ’n rollende Luke Albert Jr. & The Cadillacs, is hij ondertussen reeds jaren een graag geziene gast op kermissen en feesten overal ‘ten Vlaamsche velden’ en daarbuiten. Niet in het minst ook op de Gentse Feesten.

Twee jaar terug (2018) bracht hij op aanhoudend verzoek van de steeds groeiende schare fans (zelfs internationaal) de cd Let Me Entertain You uit: een verzameling van covers die als publiekslievelingen werden geselecteerd.

Dit jaar pakt hij uit met een tweede full-cd: Jij Alleen. Opnieuw covers, deze keer 100% Nederlandstalig, opgedragen aan zijn echtgenote en op uitzondering van een tweetal nummers, eigenzinnig bewerkt in samenwerking met producer Johan Engels (Noloxbox.be).

Gezien de live-optredens door corona allemaal wegvielen, zocht LAJ een alternatief voor het lanceren van de cd. Een reeks live-stream concerten ‘vanuit zijn kot’, konden telkens op meer dan 1000 live (!) kijkers rekenen. Door de vele positieve reacties op de nieuwe versies, leek het bijna evident om voor het eerst in zijn (toch best al lange carrière) bewust een gooi naar radiozenders en andere media te doen. Met succes, blijkt nu.


De eerste single Jij Alleen werd prompt opgenomen in diverse playlists en hitlijsten van internet-zenders. Ook FM zenders zoals Familyradio en radio BNL voegden het nummer toe. Terwijl deze single nog in de kijker staat, gooit Luke Albert Jr. een tweede op de markt: Ik ben van jou. Alles wijst erop dat het opnieuw een voltreffer wordt.

De full-cd kan als verrassend, veelzijdig en origineel worden omschreven. Voorlopig zijn enkel de singles beschikbaar op download-platforms. De cd is verkrijgbaar bij Luke Albert Jr. via www.lukealbertjr.be J.E.

0
0
0
s2smodern