Onze Vlaamse artiesten zijn ook een deel van onze Cultuur.
Vandaar dat we op deze pagina aandacht besteden aan talenten uit onze streken.

Artiesten

Laurie blikt terug op "The Voice Senior" met nieuwe single!

Laurie.jpg

Met haar nieuwe single ‘Een eiland in groen en blauw’ blikt Laurie terug op haar deelname aan ‘The Voice Senior’.
Met deze oude hit van Marva uit 1967 bevestigde de zangeres uit Stekene nogmaals haar uitstekende zangkwaliteiten en podiumervaring, wat vooral op extreem enthousiasme werd onthaald door jurylid Sam Gooris die haar coach werd.

Laurie kon dan ook doorgaan naar de volgende ronde, waardoor zij een tweede keer te zien was op VTM, wat haar populariteit in Vlaanderen zeker ten goede zal komen.
In de jaren ’70 werd zij bij haar optredens begeleid door het orkest PJ Dream uit Hoboken. Nadien is zij erin geslaagd een succesvolle solocarrière uit te bouwen met een tiental singles, waaronder diverse noteringen in de toenmalige BRT Vlaamse Top 10. Ondertussen staat zij al 12 jaar samen met de bekende presentator Werner Michels op de planken. Samen brengen zij een show met Nederlandstalige, nostalgische liedjes.        
Laurie was oorspronkelijk niet erg enthousiast toen zij het voorstel kreeg om aan ‘The Voice Senior’ mee te doen, maar is nu erg opgetogen dat ze dit heeft aangedurfd.
Haar nieuwe single ‘Een eiland in groen en blauw’ wordt uitgegeven door D & V, die hem voor streaming en download beschikbaar stelde bij de gekende portals.                    

Streaming & Download

Itunes – Apple :
https://music.apple.com/be/album/een-eiland-in-groen-en-blauw-single/1552852522?l=nl

Spotify
Een Eiland in Groen en Blauw · Laurie (spotify.com)

0
0
0
s2smodern

Henri Spider brengt nieuwe single uit als voorbode voor album

Henri_spider.jpg

Met ‘Just an illusion’ brengt Henri Spider een nieuwe single uit, die de voorbode is voor een album dat in de lente van 2021 zal verschijnen.
Deze Engelstalige single is een totaal ander genre dan zijn vorige opname ‘Blijf in uw kot’, dat bij zijn verschijning dagenlang de meest gestreamde Vlaamse single was.
Henri heeft in zijn lange carrière zowat in alle genres en in alle mogelijke talen gezongen.
Momenteel werkt hij samen met diverse bevriende auteurs en componisten aan een nieuw album, dat een unieke concept-cd zal worden. “Een gat in de markt, waarover ik nog niet mag uitweiden”, aldus Henri.
In afwachting maakt hij ‘de brug’ tussen 2020-2021 met ‘Just an illusion’, dat te beluisteren en beschikbaar is
bij alle gekende portals.   

 

0
0
0
s2smodern

Chris Reilhof is 'eindeloos verliefd'

Chris_Reilhof.jpg

Met zijn nieuwe single ‘Eindeloos verliefd’ brengt Chris Reilhof een Vlaamse oldie weer tot leven.
In de huidige coronatijden, waarin artiesten hun optredens zagen verdwijnen en geen contact meer hebben met hun publiek en de media, is het des te belangrijker om in de belangstelling te blijven door nieuwe opnames uit te brengen.  Vandaar dat Chris naar Bandit trok die de productie deed van deze nieuwe single, die uitgegeven wordt door D & V.
Chris Reilhof werd eigenlijk dubbel zo hard getroffen door de huidige maatregelen, waardoor ook zijn feestzaal ‘De Wante’ de deuren moest sluiten. Alle geplande evenementen dienden geannuleerd te worden, hetgeen uiteraard heel wat onzekerheid en hinder met zich meebracht.
Met het vaccin in zicht valt het te verwachten dat Chris Reilhof zowel zijn zangcarrière als zijn feestzaal begin 2021 weer kan activeren.

‘Eindeloos verliefd’ is verkrijgbaar en te beluisteren via streaming en download bij de gekende portals.

Info:
Download iTunes:
https://music.apple.com/be/album/eindeloos-verliefd-single/1542990299?l=nl
Streaming Spotify
https://open.spotify.com/album/7nvyWh2jLT5rQQdUQ6TatY?si=qtH3O1BwRgi2WuEdQ551Rw

 

0
0
0
s2smodern

Patrick Moreno waagt zich aan Nederlandstalige bewerking van recente wereldhit

Patrick_Moreno0498.jpg

De single 'Jouw Wondermooie Lach' is sinds eind december verschenen en doet het verre van slecht in diverse internet-lijsten. Het ziet ernaar uit dat ook in Nederland de bal aan het rollen gaat. Door de samenloop van de welgekende omstandigheden, liet de bijhorende videoclip wat op zich wachten. We stelden heet van de naald vast dat die vandaag is gelanceerd. De nieuwsgierigheid was gewekt!

 Jouw Wondermooie Lach is een Nederlandstalige bewerking van de monsterhit Blinding Lights van The Weeknd. In de verste verte geen vertaling, maar een compleet nieuwe tekst die Patrick Moreno zelf schreef. Het is een recht voor z’n raap verhaal dat weinig tot de verbeelding overlaat: het relaas van jarenlang keihard werken en ondertussen onnoemelijk veel leuke momenten in je gezin (moeten) missen. Vervolgens op een breekpunt komen, de keuze maken om te herbronnen bij de liefde van je leven en vast te stellen dat je met minder veel gelukkiger bent. Herkenbaar voor velen! Ons kritisch oor bracht ons na beluistering tot een paar bedenkingen. We wilden niet speculeren en besloten Patrick meteen telefonisch te contacteren. Een kort interview dus.

Blinding Lights is op zijn zachts uitgedrukt één van dé monsterhits van 2020. Vanwaar je keuze om net op dit nummer een tekst te schrijven?

Ik werd net als zovelen meteen verliefd op de song. Het roept voor mij muzikaal een soort nostalgische weemoed op, de sound van de jaren 80.
Tja, het deed me mijmeren naar de jonge jaren, toen ‘het volwassen leven’ nog in de startblokken stond. Ik ben ondertussen 54 jaar en heb dat leven uitgebouwd.

Om te staan waar we nu staan met ons gezin, hebben mijn vrouw en ik keihard gewerkt. Als zelfstandig traiteur heb je nooit gedaan. Ik besef heel goed dat ik daardoor zoveel mooie momenten heb gemist. Het werd hoogtijd om andere keuzes te maken, het wat rustiger aan te pakken en meer te genieten van mijn, ons leven. Zeker nu we ook grootouders zijn geworden. De keuze om mijn/onze zaak stop te zetten, werd een immens keerpunt dat voor mij best wat emoties teweeg bracht. Om de één of andere reden roept dit nummer exact op wat ik voel.

Je tekst is nogal letterlijk, de luisteraar moet niet op zoek naar dubbele bodems. Zonder onrespectvol te willen zijn, het rijmen van 'hand in hand aan het strand’, is dat niet een beetje voor de hand liggend? Ik bedoel: is die eenvoud geen groot risico als bewerking op dergelijke wereldhit? Een nummer dat iedereen (jong en oud) kent omdat het wekenlang wereldwijd de toppen van zowat alle hitparades haalde?

Je zou dat kunnen zeggen, ja. Maar ik heb daar over nagedacht. Ik weet dat ik niet meteen een groot tekstdichter ben. Ik overwoog om daar iemand voor in te schakelen. Uiteindelijk heb ik dat toch niet gedaan omdat ik mijn echte gevoel wou laten spreken. Gewoon zeggen waar het op staat en recht uit het hart de werkelijkheid verwoorden.

De beslissing om mijn leven te veranderen gebeurde effectief tijdens een wandeling langs het strand, hand in hand met onze voeten in het zand… Dat die woorden toevallig rijmen komt goed uit. Het had moeilijker geweest mocht dit doorslaggevend gesprek hebben plaatsgevonden tijdens een wandeling op de heide in het gras met onze wandelschoenen en wanten aan. (lacht)

Ik vind trouwens dat er niets verkeerds is met het gebruik van onze eenvoudige taal en woorden. Die verstaan we tenminste allemaal en dat is ook de realiteit. Ik ken geen enkel koppel dat meer dan 25 jaar getrouwd is en waar men nog tegen elkaar zegt: 'mijn hart klopt alleen voor jou’ of ‘jij bent mijn levenslicht’.

Neen. Een kus, een simpel ‘ik zie je graag’ zegt veel meer dan 1000 mooie woorden als je het echt meent en al zolang bij elkaar bent. Een wandeling aan de zee wordt niet romantischer als je het strand omschrijft als duizenden zandkorrels die hun weg zoeken tussen de nerven van onze voetzolen. Mijn vrouw zou eens moeten lachen denk ik.

Begrijp me niet verkeerd: ik geniet ook van een mooi verwoord liefdesverhaal in een liedjestekst of bijvoorbeeld in een film. Maar als we eerlijk zijn: het gebeurt niet vaak dat dergelijke liefdesverhalen gaan over koppels die al een leven samen zijn en alle watertjes hebben doorzwommen. Het gaat doorgaans over ‘prille liefde’. Als de film gedaan is, komt er geen deel twee over het gewone, het échte leven van werken, een huishouden runnen en het financiële plaatje rond krijgen. Er komt geen liedje over stress, keuzes moeten maken, elkaar bij momenten noodgedwongen moeten teleurstellen.

Iemand graag zien is gemakkelijk als alles van een leien dakje loopt en je alle tijd hebt voor romantiek en poëtische woorden. Maar échte liefde komt pas naar boven als het moeilijk gaat, als er problemen zijn, als je moet knokken voor elkaar en voor wat je samen hebt opgebouwd. Dan pas voel je de échte betekenis van graag zien en graag gezien worden. En op zo’n momenten is de taal die wordt gesproken zeer direct en eenvoudig… Het is net dat wat ik in mijn tekst wou weergeven. Simpele woorden, het verhaal zoals het was en is.

Als je het zo bekijkt, tja, dan kunnen we daar weinig aan toevoegen. Eenvoudige woorden die alsnog veel diepgang hebben! En zeker herkenbaar.

Dat was de bedoeling en dat is dan ook het resultaat geworden. Ik had alles kunnen (laten) verbloemen of poëtischer (laten) omschrijven maar zeg nu zelf: als we veel liedjes uit een andere taal vertalen komen we ook op vrij eenvoudige boodschappen:  'Je ’t aime’, 'ti amo’, ‘I love you’… het betekent ook allemaal gewoon ‘ik zie je graag’…
En als je er zoals Matthias Reim kracht aan toevoegt door er 'Verdammt, ich lieb dich!’ van te maken, zeg je ook maar gewoon: verdomme, ik hou van jou.
Maar het klinkt exotischer hé… (lacht)

Dank je voor dit interview! En veel succes!

Graag gedaan.

 
Jouw Wondermooi Lach werd uitgegeven door RS Muziek en is op alle digitale platforms beschikbaar.

www.patrickmoreno.be  / Facebook Patrick Moreno

©2021 J.E.

 

0
0
0
s2smodern

Een ‘warm’ initiatief van Marc Deblieck en de ‘Coutervrienden’

Yves_Segers.jpg

Yves Segers brengt jongdementie onder de aandacht met de single-cd ‘Draadjes’

‘In jouw hoofd zijn draadjes losgekomen en geen mens die daaraan iets kan doen’ is een opmerkelijk pakkende passage in het liedje ‘Draadjes’, dat door Yves Segers op sublieme wijze wordt vertolkt op de nieuwe single-cd die zopas werd uitgebracht.
Het was Marc Deblieck van restaurant ‘De Couter’ in Pittem die het initiatief nam voor deze cd, waarmee hij de aandacht wil vestigen op ‘jongdementie’.
Marc en zijn broer Jan, werden zeven jaar geleden namelijk geconfronteerd met deze ziekte, doordat hun oudere broer Danny er plots door getroffen werd. Langzaamaan verslechterde zijn toestand, waardoor hij in maart jl. moest opgenomen worden in het verzorgingstehuis Regina Coeli te Brugge.
Marc en Jan kunnen het amper vatten wat hun broer Danny overkomt. Hij was vroeger diegene die altijd goed voor hen zorgde en jarenlang een bakkerij had in Gent en Brussel.
Deze nieuwe single is niet alleen bedoeld als dank voor het verzorgend personeel van de afdeling ‘jongdementie’ van ‘Regina Coeli’. Met de opbrengst van de verkoop zouden Marc, Jan en de ‘Coutervrienden’ met de hele afdeling een dag naar zee willen gaan, van zodra de coronasituatie het toelaat. “Dat zal niet alleen Danny maar ook alle andere patiënten enorm veel deugd doen”, aldus Marc.
Deze single is een productie van Freddy Danau en werd uitgegeven door D & V.
    
Wie dit initiatief graag steunt door aankoop van de cd of bijkomende info wenst kan terecht bij Marc Deblieck: 0473/230173 –  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

0
0
0
s2smodern

Peter Delclef maakt ons in deze donkere dagen blij met zijn eindejaarsliedje "Help Yourself"!

Peter_Delclef.jpg

Kerst is in aantocht en Peter laat net daarvoor deze hartverwarmende melodie op u los!

Het is een liedje dat oorspronkelijk uitgebracht is door Wilma Goich.

De originele song "Gli occhi miei" zal waarschijnlijk velen onder ons niet bekend in de oren klinken, of juist bij anderen wel een (kerst)belletje doen rinkelen?!

De geweldige klassieker "Help Yourself" uit het jaar '68 van Tom Jones kent de iedere muziekliefhebber  natuurlijk wel.

Het was een hele uitdaging om deze good feeling song onder handen te nemen en er een eigen versie van te maken.(aldus Peter)

Met een zekere doortastendheid dook Peter en producent de studio in en namen tekst en arrangement onderhanden!

Het resultaat?
Wel ik kan u verzekeren dat het een heerlijk nummer is geworden!
Een dat u onderdompelt in de gezellige kerstsfeer.

Peter en Svenia wensen  vrienden, fans en andere medemensen prettige eindejaarsfeesten toe.

Laat u wegzakken in uw zetel en geniet van deze sfeervolle videoclip:

0
0
0
s2smodern