Onze Vlaamse artiesten zijn ook een deel van onze Cultuur.
Vandaar dat we op deze pagina aandacht besteden aan talenten uit onze streken.

Artiesten

Chris Moran stelt zijn nieuwe single voor!

Chris_Moran_-_Je_Chris_Moran.jpg

Met zijn nieuwe single ‘Je hart weet meer dan je verstand’ bewijst Chris Moran opnieuw zijn kwalitatieve troeven als zanger. Deze moderne Vlaamse popsong verdient zonder enige twijfel een plaatsje tussen de absolute topproducties.
Chris slaagde erin om zich te laten opvallen door zich te profileren als een artiest wiens repertoire afwijkt van de voor de hand liggende schlagers en overbekende oldies. In het Vlaamse repertoire, dat hij zowel op het podium als op zijn opnames brengt, wil hij vooral inhoudelijke teksten brengen hetgeen ook nu weer te horen is op zijn nieuwe single.
Op gebied van optredens breidt zijn werkterrein zich alsmaar verder uit over heel Vlaanderen. Heel opvallend was zijn recente optreden in concert-stijl,  waarbij hij begeleid werd door de uitstekende ‘Bounce Big Band’, waarbij het ook duidelijk was dat Chris Moran een uitstekende entertainer is die een plaatsje aan de top verdient.
Daartoe zal ook zijn nieuwe single ‘Je hart weet meer dan je verstand’ een behoorlijke bijdrage kunnen leveren.
De single verscheen bij D&V en is beschikbaar als download en streaming via de gekende portals.

 

0
0
0
s2smodern

Danny Brendo brengt nieuwe single uit!

Danny_brendo.jpg

De nieuwe single ‘Laat alles los’ van Danny Brendo is een vlot uptempo nummer,  dat voor hem werd gecomponeerd en geschreven door Johny Neirinck en Norbert De Rycke.
Danny zette zijn eerste stappen in de showbizz in 1987 met de single ‘Bye Bye Georgia girl’,  waarmee hij meteen grote regionale bekendheid verwierf. In al die jaren heeft hij heel wat watertjes doorzwommen en veel mooie hoogtepunten meegemaakt in zijn carrière. Zo was hij ooit te gast in het programma ‘Fiëstag’ van Ro Burms bij Radio 2 en in ‘Tien om te zien’ bij VTM,  waar hij ook nog meerdere keren te zien was in het programma ‘Allez Allez Zimbabwe’.
In al die jaren heeft hij niet alleen een indrukwekkend aantal opnames uitgebracht, maar hij was evenzeer een vaste waarde op de vele Vlaamse podia. Nog steeds heeft hij een drukbezette agenda met wekelijks optredens op de meest uiteenlopende evenementen.
Zijn nieuwe single ‘Laat alles los’ laat Danny Brendo weer op zijn best horen en in zijn vertrouwde stijl.
Het arrangement en opname werden gerealiseerd door Walter De Looze.
De single wordt uitgegeven door D & V en is verkrijgbaar als download en streaming bij de gekende portals.

 

0
0
0
s2smodern

Chaddy Ellen brengt Vlaamse country op haar nieuwe single!

Chaddy_Ellen.jpg

Dat Chaddy Ellen een veelzijdige zangeres is, bewijst ze met haar nieuwe single ‘Gebroken Souvenirs’, dat helemaal in de country sfeer zit. Zij houdt namelijk vooral van de muziek uit de jaren ’80, dat gekenmerkt was door disco en dance. Bij haar optredens komt dit genre dan ook veelvuldig aan bod. Toch heeft dat nostalgisch tintje van countrymuziek haar altijd aangetrokken en voelt zij dit muziekgenre ook heel goed aan, hetgeen nu ook hoorbaar is op haar nieuwe single die een cover is van de bekende hit ‘My broken souvenirs’, waarop Jos Van Meer een nieuwe Vlaamse tekst schreef.    
Freddy Danau zorgde voor opname en productie van 'Gebroken Souvenirs', dat als streaming en download verkrijgbaar is bij alle gekende internet-portals.

 

0
0
0
s2smodern

Blijf in uw "Kot" Verschijnt op single CD!

Blijf_in_uw_kot.jpg

‘BLIJF IN UW KOT’ is niet alleen een goede raad, die een fameuze weerklank vindt bij de ganse bevolking,  maar is ook de titel van een nieuw liedje dat deze actie mee wil ondersteunen.                
Door het feit dat het een vlot en vrolijk liedje is zal het een heel groot publiek kunnen bereiken. Ook om die reden werd de tekst eenvoudig gehouden, zodat hij door iedereen meteen kan meegezongen worden. Daardoor krijgt de boodschap ‘Blijf in uw kot’ meteen ook een nieuwe, bijkomende duw in de rug teneinde iedereen te blijven motiveren om zoveel mogelijk thuis te blijven.
 

Henri Spider is de uitvoerder, al had hij dat absoluut niet gepland. Dit liedje moest binnen de twee dagen geschreven én opgenomen worden om het zo snel mogelijk uit te brengen. Henri was de enige beschikbare artiest om dit onmiddellijk te doen, maar is wel opgetogen met deze nieuwe single, waarvan hij hoopt dat de boodschap ook in de komende weken zal opgevolgd worden door iedereen.

Op het internet circuleren nog andere versies van "Blijf in uw kot" maar deze versie is anders qua arrangement, dit is een echte meezinger zonder de ernst van de zaak in het belachelijke te trekken.

Beluister hieronder het lied:

0
0
0
s2smodern

Bart Declercq vliegt er weer stevig in met zijn nieuwe single!

Bart_Declercq.jpg

Met zijn nieuwe single ‘Is het zo moeilijk om gewoon te doen’ blijft Bart Declercq trouw aan zijn favoriete muziekstijl van schlagers en ambiance muziek. Het aanstekelijke ritme van deze nieuwe cd zal zonder enige twijfel elke zaal en feesttent op zijn kop zetten in de komende weken en maanden. Behalve zijn succesvolle carrière als zanger heeft Bart een tijd geleden een nieuwe zaak uit de grond gestampt, waardoor hij in een extreem drukke periode terecht kwam en hij maar heel selectief optredens kon aanvaarden. De opstartfase van zijn succesvolle zaak is nu achter de rug, waardoor er weer een opening kwam om er volop in te vliegen met opnames en optredens. Ook komt er van deze nieuwe opname nog een videoclip die binnenkort zal voorgesteld worden.
Zijn vorige single ‘Het werd zomer’ die in juni 2019 werd uitgebracht kon rekenen op enorm veel belangstelling van publiek en zowat alle regionale en nationale radiostations.  Met deze nieuwe single wil Bart Declercq dit succes graag nog eens overdoen.
‘Is het zo moeilijk om gewoon te doen’ wordt uitgegeven door D & V en is verkrijgbaar en te beluisteren bij alle gekende internet-portals.

 

0
0
0
s2smodern

Hanny D pakt uit met nieuwe bewerking van Vliegerlied

Hanny_d_jpg.jpg

Met een splinternieuwe bewerking van ‘Het Vliegerlied’ doet Hanny-D een nieuwe gooi naar de hoogste regionen van de hitparade. Een kanjer van een commerciële en kwalitatieve productie met een zangeres in topvorm. Met de carnaval -en après-ski periode in het vooruitzicht komt deze cd perfect op tijd om de Vlaamse feestzalen en discotheken fameus op hun kop te zetten    , al is deze productie ook een perfect ambiance-tussendoortje voor radio en TV-programma’s.
Hanny-D is intussen al sinds vele jaren gekend omwille van haar vele meezingers en herwerkte covers waarop ze haar eigen stempel kon zetten. Haar vorige single ‘Obladi Oblada’ vertoefde in de hoogste hit regionen en was een der meest gedraaide liedjes op zowel lokale als nationale zenders.
Nu legt ze de ‘ambiance-lat’ nog een stuk hoger met ‘Het Vliegerlied’,  dat wordt uitgegeven door D & V,  die dit liedje zowel in Vlaanderen als Nederland zal uitbrengen en promoten.

0
0
0
s2smodern