Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toneelvereniging Leeuwerckenaers presenteren “GE-TIC-T”

Laurent Baffie(°1958) is een Frans auteur die werkt in de typische traditie van de Franse vaudeville, een scène, een vast decor, een situatie en vooral veel vinnige dialogen.

Hij maakte naam en faam met zijn werk voor radio en televisie en schrijft sinds 2001 theaterstukken. De oorspronkelijke titel van ‘ge-tic-t’ is ‘toc-toc’. Het stuk werd geschreven en voor het eerst opgevoerd in 2001. Het behoort nu al tot één van de klassiekers op de Franse scène. De komedie is hilarisch, doorspekt met verrassende wendingen die op een komische wijze de bizarre kantjes van de mens aankaarten. Het gegeven is eenvoudig: een aantal patiënten met psychische problemen komen op afspraak bij een dokter. Wanneer die echter niet opdaagt, waagt de groep zich aan een groepstherapie in de wachtkamer.

Het leidt tot de meest absurde situaties, waarbij iedereen zijn eigen afwijkingen probeert onder controle te houden. In het stuk wordt vooral de onvolmaaktheid van de mens ten volle in de verf gezet, weliswaar op een ludieke manier, maar met af en toe een doordenkertje. Luchtig theater waarbij het uiterste van de acteurs wordt gevraagd.

Een toneelstuk met een uitdaging dus, gespeeld door Pascal Leys, Lut De Backer, Linda Heyvaert, Renaat Philips, Tom Pieters, Christel Schockaert en Bendikte Wets.
De regie is in handen van Geert De Vlieger.


b_800_600_0_00_images_artikelfotos_leeuwerckenaers1-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_leeuwerckenaers2-1.jpg


b_800_600_0_00_images_artikelfotos_leeuwerckenaers3-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_leeuwerckenaers4-1.jpg

 

Tags: Theater, Sint-Gillis-Dendermonde , Toneelvereniging

0
0
0
s2smodern