Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reportage Prijsuitreiking Bloemenmarkt

Elk jaar in de verlofperiode worden de handelaars van de bloemenmarkt zelf in de bloemetjes gezet tijdens de prijsuitreiking van de wedstrijden, ingericht op de Gentse Bloemenmarkt. Er worden waardevolle prijzen geschonken aan de winnaars van de verschillende categorieën zoals: snijbloemen, kamerplanten, boomkwekerijgewassen, perkplanten en Kaapse en oranjerieplanten. Een jury keurt zesmaal per jaar op hun inspanning, diverse soorten, hoeveelheid, kwaliteit, nomenclatuur en opstelling van de standen. De eerste prijzen dragen de naam: ‘Toontje Verstuyft’, ‘Willem De Blasere’, ‘Jean-Henri Mussche’, ‘Sint-Dorothea’en ‘Emiel Claeys, deze prijzen gaan naar de handelaars die tijdens het jaar de meeste punten behaalden.

Iedere zondag komen honderden bloemen- en plantenliefhebbers naar de Kouter waar ze, opgeluisterd door een concert in de kiosk, hun aankopen doen. Ze kunnen ook steeds bij de gespecialiseerde verkopers terecht over het onderhoud van hun planten en bloemen. De bloemenmarkt wordt gehouden van 7 tot 13 uur.


bloemenmarkt1-1.jpg
bloemenmarkt3-1.jpg


bloemenmarkt2-1.jpg
bloemenmarkt4-1.jpg

Tags: Gent, Uitreiking, Bloemenmarkt

0
0
0
s2smodern