Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reportage FACTS 2017

facts173.jpg

FACTS (Fantasy, Animation, Comics, Toys, Space) is een jaarlijkse beurs voor sciencefiction-, strip- , animatie en fantasy liefhebbers.

De beurs werd voor het eerst georganiseerd door vier studenten in 1993 in een café in Gent, voor een handvol geïnteresseerden. Ondanks de amateuristische opzet was het evenement vanaf het begin niet alleen bedoeld voor hobbyisten, maar ook als handelsbeurs. Intussen is dit uitgegroeid tot een mega-event in Flanders Expo waar meer dan 25000 liefhebbers hun favoriete acteurs en artiesten kunnen ontmoeten.
Elk jaar is het uitkijken welke acteurs hun opwachting zullen maken op het FACTS-evenement. Dit jaar konden ze onder andere Jenna Coleman (Doctor Who), James & Oliver Phelps (Harry Potter), Karl Urban (Thor, Star Trek, Lord of The Rings), Brent Spiner (Star Trek) en nog een resem bekende namen uit het wereldje strikken.
In de lente van 2018 (7-8 april) vind de 30ste editie plaats van het evenement, en het 25-jarig jubileum.

Door fans en organisatoren wordt al volop uitgekeken naar deze jubileumeditie. Cultuur in beeld ging zelf poolshoogte nemen waarom dit evenement steeds weer veel bezoekers aantrekt. Wij constateerden dat het een "doe beurs" is waar je fantasie en acteertalent de vrije loop mag laten. Als alles maar op een veilige en leuke manier gebeurt, want enkel plastic wapens en een goed humeur zijn toegelaten. In het bijbehorende filmpje kan u zich vergewissen van de sfeer.

Enjoy Facts !!!


b_800_600_0_00_images_artikelfotos_facts171-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_facts172-1.jpg


b_800_600_0_00_images_artikelfotos_facts173-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_facts174-1.jpg

Tags: Cultuur, Gent, FACTS, Animation, Cosplay, Ghent, Comics, Toys, Space

0
0
0
s2smodern