Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reportage Vloog over het Koekoeksnest

Cultuur in beeld ging langs bij de generale repetitie van 'Een vloog over Het Koekoeksnest' in Scala Theater. We praten er met Marc De Bruyker en Betty Bouckaert over deze productie.
Van dit theaterstuk kan u komen genieten op speeldata 12/03 - 18/03 - 25/03 en 26/03 om 20u en op 13/03 om 15u. Interesse, bestel uw tickets hier:

http://www.scalaplatform.be/#!maart-2016/pevgv

Een man wordt opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis om te onderzoeken of hij de misdaad die hij heeft begaan bewust of in een vlaag van verstandsverbijstering heeft gepleegd. Hij is verbaasd over de conditie van de patienten daar. Hij probeert ze wat menselijker te maken. Hierdoor en door het feit dat hij een moeilijk karakter heeft komt hij in conflict met de hoofdzuster. Dit mondt uit in een machtsstrijd. Hij staat in deze strijd alleen. De andere patienten willen wel maar durven niet in opstand te komen. De hoofdzuster weet hem zo uit te dagen dat hij gewelddadig tegen haar wordt. Eerst wordt hij gestraft met een shocktherapie en uiteindelijk wordt hij hersendood gemaakt. Een patient die deed alsof hij catatonisch was, maar wel met de man contact had verstikt hem met een kussen op zijn gezicht. Hij weet dat hij nooit zo had willen leven. (copyright scalaplatform.be)


b_800_600_0_00_images_artikelfotos_vloog5-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_vloog7-1.jpg


b_800_600_0_00_images_artikelfotos_vloog6-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_vloog8-1.jpg

Tags: Cultuur, Shows, Podia, Theater

0
0
0
s2smodern