Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reportage Musical Kiss me Kate

Er heerst een gezonde spanning backstage aan het spektakelpodium aan het Donkmeer te Berlare. Ruim 100 figuranten, een absolute topcast o.l.v. een professioneel creatief team geven het beste van zichzelf tijdens de repetities van Kiss Me, Kate.
Binnen 9 dagen is het première, dus de laatste rechte lijn wordt met ijzeren hand en scherpe precisie afgelegd. Geen sinecure...
Tijl Dauwe is regisseur van dienst van de musical "Kiss Me, Kate", een hilarische Broadway klassieker, die meer dan 2000 voorstellingen lang te zien was in New York en Londen.


b_800_600_0_00_images_artikelfotos_kissmekate1-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_kissmekate3-1.jpg


b_800_600_0_00_images_artikelfotos_kissmekate2-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_kissmekate5-1.jpg

WISPELTURIGE WEERSOMSTANDIGHEDEN MAAR HET PUBLIEK WORDT NOOIT NAT GEREGEND

De repetities verlopen vlot. Het is een aparte ervaring om in weer en wind te repeteren.
Op de eerste repetitiedag was iedereen al vanaf het eerste kwartier door en door nat van de regen. Maar de dag erop moesten ze zonnecrème factor 50 boven halen. Dat maakt het zo bijzonder aan het Donkmeer in Berlare.

Goed om weten: het publiek heeft geen last van het weer. Die zitten de hele tijd beschut.

DE GROOTSTE FESTIVARIAPRODUCTIE OOIT - GIGANTISCH DECOR EN KOSTUUMS UIT DRIE VERSCHILLENDE TIJDPERKEN

Regisseur Tijl Dauwe getuigt enthousiast over deze musical: "Kiss me, Kate" is volgens de habitués de grootste Festivariaproductie ooit. We hebben een gigantisch decor: een straatbeeld in Baltimore, met centraal het Ford’s Theatre.
Heel de beschikbare oppervlakte op het water staat volgebouwd. En daarnaast is het ook nog een technisch een huzarenstukje geweest om dit decor te verwezenlijken. Alles kan open en dicht. En hele sets komen uit de gevels gereden.
Maar niet alleen qua decor is dit de grootste show ooit. Doordat onze voorstelling zich in 3 tijdsperiodes afspeelt hebben we ook een veelvoud aan kostuums nodig.
Van de kleurrijke kledingstijl van vlak na de oorlog, tot de donkere stijl van de jaren dertig, over het Renaissancistisch Italië rond 1600. Daarnaast hebben we ook paarden, oldtimers, een container vol rekwisieten, vuurwerk, … Dit wordt een prachtige voorstelling.

"KISS ME, KATE"

De meest passionele musicalkomedie ooit! Na meer dan 2000 voorstellingen in Londen en New York nu ook in Vlaanderen, aan het romantische Donkmeer.
Deze zomer neemt Festivaria u mee naar het musicaltheater in Baltimore. Maak u klaar voor een dolkomisch liefdesverhaal, iets tussen "Shakespeare in love" en "Sex and the City", over Fred en Lilli. Ooit gelukkig getrouwd, nu minder gelukkig gescheiden.
Het koppel speelt de hoofdrol in De getemde feeks. Al snel vallen ze uit hun rol en slingeren ze op scène subtiel verwijten naar elkaars hoofd.
Kan er ooit nog liefde zijn tussen Fred en Lilli?

KISS ME KATE - PRAKTISCHE INFO

Met: Goele De Raedt, Jan Schepens, Line Ellegiers, Michiel De Meyer, Bert Verbeke en James Cooke. 

Regie: Tijl Dauwe
Muzikale leiding: Geert Baetens
Decor: Marnik Baert

Data:
Voorstellingen op 18, 19, 20, 21, 24, 25, 26, 27, 28 en 31 augustus en 1 en 2 september 2017. Telkens om 21 uur.

Tickets: www.festivaria.eu. (Bron tekst: © Copyright Frenesia 2012)

Tags: Cultuur, Feest, Festivals, Theater, Musical, Berlare, Donkmeer, Festivaria

0
0
0
s2smodern