• Start
  • Reportages
  • Bloemencorso van St-Gillis Dendermonde "Geslaagde editie 2018"!

Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bloemencorso van St-Gillis Dendermonde "Geslaagde editie 2018"!

Bloemencorso-dendermonde2018.jpg

Zondag 2 september 2018 was het weer zover.  De bloemencorso van St-Gillis Dendermonde was aan zijn achtenzestigste editie toe. Onder een zalig stralend zonnetje waren 30000 toeschouwers getuige van een meer dan geslaagde bloemenstoet.

Onder de vakkundige regie van Bram Buytaert, tevens ook regisseur van Katuit, walsten de verenigingen met veel overgave door de straten van St. Gillis Dendermonde.  Wegens de lange hete zomer waren er wel veel minder witte bloemen dan anders verwerkt in de praalwagens.  Voor de statistici onder ons, even wat cijfertjes op een rijtje. Er werden dit jaar 1 miljoen bloemen verwerkt.  Er was 250 m3 isomo nodig. En met 150 liter behangerslijm en 500 kg krantenpapier mocht het resultaat meer dan gezien worden! Het paard van Sint Gillis (nee niet dat van Dendermonde) ging dit jaar voor het vijfde jaar op rij mee in de stoet. Het was ooit anders!  Dertig jaar lang bleef dit ongelukkige beestje ooit op stal, maar nu heeft het de smaak goed te pakken.  Het thema “Filmtoppers” was een schot in de roos!  Talrijke liefhebbers van “Facts” en andere gelijkaardige festivals, zakten gretig af naar de bloemencorso, om zo hun kostuums te laten bewonderen. Herbie, the Dukes of Hazard, Assepoester, Iron Man, noem maar op.  Allen waren ze van de partij. Het bestuur van de bloemencorso kijkt zeer tevreden en hoopvol uit naar de toekomst. Misschien volgend jaar een iets pikanter thema voor de negenenzestigste editie?

Uitslag bloemencorso :  Grote wagens: 1. Blozen (571pt)Harry Potter 2. Wonderland (479,5pt)King Kong 3. Zenith (467pt)Jaws 4. Bobo (449,5pt)Pirates ot Caribbean 5. KWB (406pt)Mary Poppins 6. Otterstraat (401,5pt) Fast & the Furious  Figuratie prijs Bobo (50pt)


Videoreportage:


Artikel / Reporter : Guy Van Vaerenbergh
Camera / Montage: Jan Waegeman

0
0
0
s2smodern