Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lichtstoet te Ledeberg 2018

b_800_600_0_00_images_artikelfotos_augustus2018_steekkbierenfestival.jpg

De lichtstoet is een onderdeel van de Ledebergse Feesten. De feesten hebben plaats op het Ledebergplein en in de aanpalende straten. Op het Ledebergplein staan er kermis en de sfeertent opgesteld, waar 4 dagen en nachten lang tal van activiteiten georganiseerd worden en talrijke optredens van Vlaamse artiesten en orkesten plaats hebben.

Het feeërieke hoogtepunt van de Ledebergse Feesten is de Lichtstoet, die al bijna 100 jaar door de Ledebergse straten trekt. Deze stoet wordt al sinds 1924 georganiseerd. In de eerste edities droegen de deelnemers lampionnetjes en vetkaarsjes mee. Pas enkele jaren later verschenen de eerste verlichte wagens. Na verloop van tijd werden ook gloeilampen op de praalwagens gebruikt en vanaf de WOII werd ook met TL-lampen gewerkt. Vanaf het midden van de jaren 1950 wordt de stoet telkens rond een bepaald thema opgebouwd. Sinds 1966 is aan de Lichtstoet ook een miss gekoppeld en worden ieder jaar een Miss Lichtstoet en twee eredames verkozen.

Hierbij een reportage van onze reporter Luc.

(bron: ledebergsefeesten.be)

Tags: Ledeberg, Lichtstoet, ledebergse feesten

0
0
0
s2smodern