Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pikkeling: de beleving

Tijdens het laatste weekend van juli ging op de terreinen van hoeve De Croes in Meldert, de 49ste edidite van de Pikkeling door. Dit internationale oogstfeest is een ode aan de vreugde om het binnenhalen van de oogst.

Met het nodige respect werden zowel streekgerechten en folklore onder de aandacht gebracht. Graantje Graan Korrel mocht voor de eerste maal opdraven als kersverse mascotte van dit gebeuren. Hij bracht op een speelse en educatieve manier de kinderen kennis bij over het ontstaan van brood, de herkomst van melk… Onder een immer aanwezige stralende zon, lokte dit internationale oogstfeest dit jaar meer dan 20000 bezoekers. Groepen van diverse pluimage uit Mexico, Kenia, Montenegro en uit eigen land, Reintje Vos (Stekene), deden de temperatuur met hun ritmische dansen nog een paar graden stijgen. Ambachten, paardenprijskamp, schapen drijven, noem maar op. Alles was er te bewonderen.

Deze editie gemist? Zak dan zeker volgend jaar af naar de Faluintjes voor de 50ste editie.
In onze volgende reportage mag u nog beelden van optredens, talrijke interviews en sfeerbeelden van het gebeuren verwachten.

Artikel : Guy Van Vaerenbergh


b_800_600_0_00_images_artikelfotos_pikkelingdb1-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_pikkelingdb2-1.jpg


b_800_600_0_00_images_artikelfotos_pikkelingdb3-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_pikkelingdb4-1.jpg

Tags: Pikkeling, Meldert

0
0
0
s2smodern