Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bloementapijt op de 49ste Pikkeling te Meldert

Jaarlijks wordt er tijdens het laatste weekend van juli een Oogstfeest georganiseerd. Dat oogstfeest is beter bekend als “de Pikkeling”.

De Aalsterse deelgemeenten Baardegem, Herdersem, Meldert en Moorsel organiseren afwisselend dit door Unesco als werelderfgoed erkend oogstfeest. Dit jaar gaat het allemaal door in de charmante Hoeve De Croes in Meldert (Achterstraat 18, 9310 Meldert). Veldactiviteiten, internationale folklore en streekgastronomie vormen de hoofdmoot van dit feest. Jaarlijks zakken duizenden mensen af om hun ogen, oren en smaakpapillen de kost te geven.Dansgroepen uit o.a. Mexico en Montenegro zorgen voor stijlvolle danspasjes die gepaard gaan met opzwepende ritmische muziek. Vlegelen, dorsen, maaien, ploegen,… zijn maar een deeltje uit het aanbod van de Vlaamse oogsttaferelen die aan de aanwezigen worden gedemonstreerd.

Dit jaar komt organisator VVV De Faluintjesstreek voor de eerste maal met een mascotte die luistert naar de naam Graantje Korrel. Deze mascotte zal de kinderen op een luchtige manier veel informatie bezorgen over de ontwikkeling van graantje tot brood, vanwaar de melk komt en nog vele andere interessante weetjes voor onze allerkleinsten.

Wil je genieten van de vele educatieve demonstraties, proeven van streekproducten of een internationaal danspasje aanleren. Zak dan zeker af naar het landelijke Meldert.
U zal er zeker aan uw trekken komen op dit gratis feest voor jong en oud. De Pikkeling loopt nog tot 31 juli 2018.

Artikel : Guy Van Vaerenbergh


b_800_600_0_00_images_artikelfotos_pikkeling181-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_pikkeling182-1.jpg


b_800_600_0_00_images_artikelfotos_pikkeling183-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_pikkeling184-1.jpg

 

Tags: Pikkeling, Moorsel, Meldert , Oogstfeest, Baardegem, Herdersem

0
0
0
s2smodern