Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Merelbeke 52ste carnaval - Deel 3

Elk jaar vindt 3 weken voor Pasen de carnavalstoet in Merelbeke plaats.

Al meer dan 40 jaar staat de stoet garant voor heel wat leute en plezier. De 13 carnavalsgroepen zetten zich samen in om dit feestgebeuren te organiseren. Het carnaval start op zaterdag met de machtsoverdracht van de burgemeester aan Prins Carnaval in de raadzaal van het gemeentehuis. Er is een groot Prinsenbal (gemeentehallen, Kloosterstraat) ter ere van de Prins en zijn gevolg. Op zondag is er steevast de carnavalstoet. De stoet gaat van start op het Floraplein om via de Fraterstraat, de Bergstraat en de Hundelgemsesteenweg te eindigen in Merelbeke-centrum aan de Molenhoek. Op zondag wordt er gefeest met het carnavalbal (gemeentehallen, Kloosterstraat) en een prijsuitreiking. Tenslotte wordt het feestgebeuren met een popverbranding afgesloten op maandag.

(info bron: Leca)

In deel 3 van de  videoreportage ziet u nog meer over het feest en de prijsuitreiking tijdens het carnavalsfeest van Merelbeke:


b_800_600_0_00_images_artikelfotos_merelbekec9-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_merelbekec10-1.jpg


b_800_600_0_00_images_artikelfotos_merelbekec11-1.jpg
b_800_600_0_00_images_artikelfotos_merelbekec12-1.jpg

 

Tags: Carnaval, Merelbeke

0
0
0
s2smodern