Stadswandeling in Kortrijk met 'Mag het wat meer zijn?'

mhwmz1.jpg

De Kortrijkse musea, Texture en Museum X samen met BuBox, dachten na over wat de stad typeert en om dit te benadrukken palmen ze één maand lang tien leegstaande winkelpanden in de binnenstad in. Tijdens Winter in Kortrijk, van 9 december tot 8 januari, kan u iedere namiddag met ‘Mag het wat meer zijn?’ een gratis stadswandeling doen en zo binnenwippen in één van deze tien kamers (winkelpanden).


U kan er zich vergapen aan een weefgetouw waaraan verschillende kunstenaars werken of knikkers laten rollen over de Kortrijkse bruggen, die ze op schaal in hout lieten bouwen. Of zoek pop de gigantische stadsboom, waarop u kan ontdekken of u een familieband met de burgemeester of een andere beroemde Kortrijkzaan hebt? Heel wat kamers spelen ook met typisch Kortrijkse eigenschappen of fenomenen. Er is bijvoorbeeld een spel waarmee je kan testen hoe goed jij het als vlashandelaar zou doen en een installatie die traditionele Unica-poppen tentoonstelt.


Deelnemende kamers hebben speciaal een naam gekregen voor dit evenement en zijn BRUG Doorniksestraat 17; ROOD Korte Steenstraat 2B; DUIF Korte Steenstraat 23; VERTEL, SPEEL en AMBACHT Sint-Jansstraat 9; KORT-RIJK voorstraat 14; BENDIG Voorstraat 37; POP en STAMBOOM aan de Veemarkt 1. In iedere kamer kan je een klantenkaart verkrijgen en deze laten afstempelen per kamer, waarna u met een volle kaart een verrassing kan ophalen in kamer AMBACHT.

Meer informatie op https://www.maghetwatmeerzijn.be/

(bron: maghetwatmeerzijn.be)

Tags: Kortrijk, Stadswandeling

0
0
0
s2smodern