Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Museum voor schone kunsten in het nieuw.

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_januari2018_MSK2.jpg

Tien jaar na de renovatie van het museumgebouw van het MSK of Museum voor Schone Kunsten (2002-2007) is heden de presentatie ingrijpend gewijzigd.

Hiervoor werden enkele basis - principes gehanteerde die steeds één doel voor ogen hebben: het publiek, hoe gevarieerd dat ook is meer te boeien en interesse bij te brengen voor, door en met kunst in al zijn vormen.

De brede sterke en de bijna onuitputtelijke rijkdom van de museumcollectie vormen de eerste pijler die de nieuwe presentatie zaal na zaal ondersteunt. Dat geldt voor de kunst uit de periode voor de Franse Revolutie maar ook voor de kunst uit later periodes. Een tweede basisprincipe in de nieuwe presentatie is het aspect verrassing. Door in elke zaal een onverwacht, tegendraads accent te leggen, wil men de bezoeker prikkelen tot een steeds wisselende kunstzinnige ervaring.

Hoewel het chronologische parcours grotendeels behouden blijft, van de oude kunst circa 1400 tot de nadagen van het surrealisme omstreeks 1950, worden binnen het algemeen kader afwisselende en nieuwe klemtonen gelegd. Een derde drager bij de herinstallatie van de collectie in het museum is de aanwezige dynamiek van de verzameling maar ook het aandeel van de aankopen, schenkingen en legaten van kunstwerken aan dit museum. Al bij al is een bezoek aan het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten een belevenis op zich, een kennismaking in de rijke kunsten collectie van de Stad Gent in het bijzonder en aan de wereld van het kunstzinnige in het algemeen. Een aanrader voor jong en oud, zowel voor een beginnende kunstliefhebber en als de kenner.

Museum voor Schone Kunsten, Hofbouwlaan 29, 9000 Gent.

Verslag/foto - Jean Buyle   

0
0
0
s2smodern