Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitreiking van de 'Kastaar' - Gent

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_januari2018_2.jpg

Belleman , (Willy Van de Putte) wordt "Kastaar" !

De "Kastaar van de Brugse Poort"-award werd door burgemeester Daniël Termont uitgereikt in TTC Rooigem, Rooigemlaan 180 in Gent.
Naar jaarlijkse gewoonte reiken we met sp.a Brugse Poort op onze nieuwjaarsreceptie de unieke prijs "Kastaar van de Brugse Poort" voor het voorbije jaar uit.

Willy heeft vele jaren op de Brugse Poort gewoond. Hij was 25 jaar officiële belleman van de stad Gent, tot hij er begin dit jaar mee gestopt is.
Tijdens die lange loopbaan heeft hij het tot Belgisch kampioen geschopt. Geen ander Gentse Belleman was daarin gelukt.
Met deze Brugse Poort-trofee willen we een markante organisatie of persoonlijkheid huldigen die op cultureel, maatschappelijk, politiek, sportief of economisch vlak een opmerkelijk positieve bijdrage heeft geleverd voor onze volkswijk.
De Kastaar 2017 werd verkozen, door een onafhankelijke jury, uit de voorgedragen kandidaten.
De jury bestaat uit: Ere-Burgemeester Frank Beke, de heren Freek Neirynck, Machar Van Geyt en Rik Ryckaert, en de dames Margriet Bruggeman en Ingrid Ligtvoet.

De muzikale omlijsting werd gebracht door Wim Claeys.

Met een knipoog naar de Castarprijs van Canvas en krant De Standaard werd de Kastaar van de Brugse Poort voor het eerst in het leven geroepen in 2003 door onze plaatselijke sp.a-wijkafdeling.

De lijst van Kastaars is ondertussen indrukwekkend: Frank Beke, burgemeester (2003); Jean Pierre Maeren, poppenkoning (2004); Gust Schelstraete, artiest en accordeonvirtuoos (2005); Arne Sierens, toneelmaker (2006); De Vrije Zwemmers Gent, zwemvereniging (2007); Vuile Mong en de Vieze Gasten, eigenzinnig sociaal theater (2008); Wijkgezondheidscentrum Brugse Poort (2009); Spelleke van Drei Kluite (2010); Eddy Daese, theater duizendpoot (2011); Daan Hugaert, toneel- en tv-acteur (2012); Manuel Mugica-Gonzalez, Gentse politiewoordvoerder en commissaris (2013), de Circusplaneet (2014), Junior Bauwens (2015) en Yvonne Delcour (2016).

 

Didier De Wever 

0
0
0
s2smodern