Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gorilla kondigt Lichtfestival aan

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_januari2018_Lichtfestival.jpg

Op het negentig meter hoge kantoorgebouw ‘Virginie Loveling’ aan het Gentse Sint-Pietersstation klautert sinds dinsdagavond 9 januari 2018 een enorme gorilla in blauwe slip. Een projectie weliswaar, als aankondiging van het Lichtfestival, dat op 31 januari 2018 van start gaat.

Met een gezamenlijke druk op de knop lanceerden de Gentse burgemeester Daniël Termont, Gents schepen voor Cultuur en Evenementen Annelies Storms en de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers de projectie. Vanaf het Maria Hendrikaplein kunnen treinreizigers, toeristen en andere passanten de gorilla zowel ’s morgens als ’s avonds bewonderen. 

 

Gorilla op toren van Vlaams Administratief Centrum

De aankondiging is een initiatief van Lichtfestival Gent, in samenwerking met de Stad Gent, Rosalie L. vzw, de vriendenkring van en voor het Vlaams Administratief Centrum Gent en het Facilitair Bedrijf van de Vlaamse overheid. Het werk is van Skullmapping, het kunstcollectief van Antoon Verbeeck en Filip Sterckx dat tijdens het festival ook voor een projectie op de Vlasmarkt zorgt. Vanaf 31 januari 2018 brengen ze op de gevel van de Gouverneurswoning een indrukwekkende videomapping, met vreemde diersoorten die als het ware door de stad spoken.

Met dit project wil het Lichtfestival, in samenwerking met De Lijn, het publiek tegelijk ook oproepen om naar het Lichtfestival te komen met het openbaar vervoer. Zo zet De Lijn extra bussen en trams in tijdens het Lichtfestival, is het openbaar vervoer op zondag 4 februari 2018 gratis, en geldt er op de andere dagen een voordelig evenementenbiljet.

De gorilla met blauwe slip zal tot en met het Lichtfestival worden geprojecteerd op het kantoorgebouw, op weekdagen van 6 tot 8.30 uur en van 17 tot 23 uur. Op zaterdag en zondag is dat van 6 tot 8.30 uur en van 17 tot 24 uur.
 

Lichtfestival Gent 

Vanaf woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2018 brengt Lichtfestival Gent licht in de donkere dagen, de vierde editie duurt een dag langer én krijgt een aangepast parcours waarlangs verschillende lichtsculpturen, spectaculaire projecties en intimistische installaties te zien zijn van lokale, nationale en internationale kunstenaars. Het festival biedt ook een podium aan aanstormend talent. 

Het filmpje kan je hier bekijken:

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern