Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gentse kleuters hangen samen met de Sint hun tuutje in de Tuutjesboom

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_december2017_Tuutjesboom.JPG

43 dappere kinderen namen op 5 december 2017 afscheid van hun tuutje in De wereld van Kina: de Tuin. Ieder jaar komen de Sint en zijn Pieten naar daar om die tuutjes in de Tuutjesboom te hangen. Dit jaar gebeurde dat al voor de tiende keer.

Vanuit het Buurtcentrum Sluizeken ging het in een kleurrijke, muzikale stoet naar De wereld van Kina: de Tuin. Daar aangekomen gaven de kinderen, in ruil voor een geschenkje, hun tuutje af aan de Sint. De Pieten hielpen al die fopspenen in de Tuutjesboom hangen. Nadien volgde een kindvriendelijke receptie.
Tiende editie

Een buurtbewoonster kwam tien jaar geleden met het idee en vroeg daarbij de hulp van de (toenmalige) buurtwerkers. Zij had in het buitenland een tuutjesboom zien staan en vond het leuk om die ook in haar eigen wijk te hebben. Sinds 2007 staat die boom in De wereld van Kina: de Tuin.

Kinderen die er op 5 december niet waren, kunnen ook elke woensdag, van 13 tot 15.30 uur in De wereld van Kina: de Tuin terecht om hun tuutje in de moerbeiboom te hangen. Graag vooraf wel De wereld van Kina telefonisch of per mail verwittigen.
Samenwerking met de buurt

De Tuutjesboomactie is een jaarlijks initiatief van Buurtwerk Sluizeken-Tolhuis-Ham en De wereld van Kina, samen met Brede School Sluizeken-Tolhuis-Ham, Kinderdagverblijf 't Sleepken, Kinderdagverblijf Nieuwland en Spelotheek Baloe. Bewoners van het Woonzorgcentrum Tempelhof en de crea-groep van Lokaal Dienstencentrum De Thuishaven maakten de geschenkjes voor de kindjes.

Informatie:
Joke Gezels, Educatieve Diensten, tel. 0470 20 32 56, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Buurtwerk Sluizeken-Tolhuis-Ham, tel. 09 265 70 40, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De wereld van Kina: de Tuin, tel. 09 225 05 42, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


(Didier De Wever)0
0
0
s2smodern