Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gentse binnenstad krijgt nieuwe voetgangersbewegwijzering

283804-Voetganger-2f837c-large-1530015294.jpg

Gisteren werd het ontwerp voor de nieuwe toeristische voetgangersbewegwijzering in de Gentse binnenstad voorgesteld. De huidige bewegwijzering dateert van 2007 en was aan vervanging toe. De nieuwe borden en pijlen moeten bewoners, bezoekers en studenten wegwijs maken langs de vele toeristische bezienswaardigheden in de stad.

 

De toeristische voetgangersbewegwijzering krijgt een nieuw design, dat kadert in het verhaal van een coherent stadsmeubilair in het Gentse straatbeeld. Het is het eerste project dat kadert binnen het Integraal Plan Openbaar Domein (kortweg IPOD III) van de Stad Gent. Dit plan moet meer samenhang brengen in de inrichting van de publieke ruimte en het stadsmeubilair.

 

De huidige bewegwijzering vervangt de bestaande die dateert van 2007. Sommige palen waren niet meer verzorgd en stonden schuin. Een aantal infoborden zijn verdwenen.

De bewegwijzering breidt ook uit: de zes haltes van de Hop-on Hop-off watertram krijgen voor het eerst een bewegwijzering. Ook drie trekpleisters krijgen voor het eerst wegwijzers: De Krook, Zebrastraat en het Dr. Guislainmuseum. Op die manier vinden toeristen nog beter hun weg in de stad en naar het Kunstenkwartier.

Steun van Europa

Het project krijgt financiële steun van Europa binnen het Interreg V-project 'Golden Leie-Lys', dat toeristische partners in Frankrijk en België langs de Leie verbindt. De investering kan rekenen op een steun van 50% van de Europese Unie. Kostprijs van het project: 300.080 euro waarvan 145.037 euro gesubsidieerd door Europa.

114 palen, 40 infoborden, 1.428 wegwijzers

Doorheen de stad -zowel in het historisch centrum als in het kunstenkwartier- zullen 114 palen te vinden zijn met daaraan meer dan 1.400 wegwijzers. 40 palen dragen naast wegwijzers ook een informatiebord met oriëntatiekaart en meer uitleg in verschillende talen over de plek waar je staat.

'Onze toeristische bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bezoeken doorheen het grote voetgangersgebied. De bewegwijzering helpt toeristen, studenten én Gentenaars om zich beter te oriënteren in de stad en geeft hen up-to-date info.'

Modulair design

Bovendien zal het in de toekomst makkelijker zijn pijlen, borden of palen te vervangen, verwijderen of bij te plaatsen want het design werd volledig modulair gemaakt, zoals ook voorgeschreven door de IPOD III-richtlijnen van de Stad Gent.

 

Na de zomer wordt er begonnen met de productie van de nieuwe bewegwijzering en de nieuwe bewegwijzering zou volledig voltooid moeten worden tegen maart 2019, het begin van het nieuwe toeristische seizoen.

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern