Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De dansvoorstelling L’Amour du temps: La Suite…. zit erop… maar zindert nog na!

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_juni2018_Cover-lamour-du-temps.jpg

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 was het zover…
Tweemaal waren de voorstellingen uitverkocht… en het werd super druk op de Planeet Mars (Planeet M).. De ticketbezitters waren er vroeg bij… want ze wilden allemaal een goed plekje… om goed te kunnen te zien, te voelen wat die 8 vrouwen en 1 muzikant wel zouden doen..  
Sommigen hadden er wel een idee van…  want in 2016 was er het danstheaterstuk L’Amour du temps  geweest (met 6 vrouwen).. (wellicht in dezelfde lijn???
anderen echter kwamen voor de eerste keer… en waren heel benieuwd…


Toen de eerste muziekklanken door de zaal zweefden, was er een voelbare spanning..  een goesting om ‘iets mee te maken’.. En de spanning, het leven en het meebeleven… bleef voelbaar tot de laatste seconde… conclusie? de mayonaise heeft gepakt.
Die 8 vrouwen deden het.. allemaal… verleiden, dansen, verbazen, soms tot de grenzen gaan (en er ver over), het ontroeren, het zich blootgeven, en vooral zich amuseren… en uit de bol gaan… als het kon… Ja, ze deden het, ieder op zijn manier, naar eigen mogelijkheden/beperkingen/persoonlijkheid.. Het masker werd afgeworpen… Iedereen wist het ‘ dit is THE MOMENT!’
Na de voorstelling.. kwam het publiek meedansen… de energie/de goesting van de dansers werkte inspirerend… De avond was nog niet voorbij… er werd nagepraat, geknuffeld, de felicitaties vlogen door de lucht, de dorstigen werden gelaafd en de conclusie van vele toeschouwers was…. Wanneer zijn de volgende voorstellingen? Wij willen het nog eens zien!!
De aanwezigen schepenen Annelies Storms, Christophe Peeters en Elke Decruynaere vonden het ook super wijs…
Bovendien werd er gepolst naar de naam van het dansensemble en gevist… naar het volgend project..  Alle tickets gingen dan ook razendsnel de deur uit, maar wie er geen wist te
bemachtigen krijgt een herkansing op 24 en 25 november.
Info: voor wie er niet bij was..
Acht vrouwen met een schat aan levenservaring in hun ‘sacoche’.
Zo verschillend van elkaar, de ene met een zware donkere jeugd, de andere  uit een warm nest. Bij sommigen liep het leven over rozen… bij anderen over doornen.  Ieder had een ontmoeting of meerdere met voorspoed, geluk, nijd, ziekte, jalouzie. Leven met twijfel, nood en warmte.. met eenzaamheid, onbegrip, of tederheid… Na een ‘vibrerend’ leven heeft elk op zich een zekere rust gevonden. Ze beseffen dat leven, leven is… en dat de tijd dringt voor het ‘beleven’ en tonen.. zoals het is… Zalig genieten van de dynamiek, de sensualiteit, de vriendschap, de liefde in zichzelf en samen met anderen..
Verdorie deze madammen/meisjes durven nog steeds… Sensualiteit komt niet uit de boekjes maar uit zichzelf. Natuurlijk is dat moedig… maar waarom niet? Als de goesting er is, moet je het doen!
Durven zeggen, dansen, zich verweren-uiten-zingen-en onnozel zijn… Durven kwaad-verdrietig-gefrustreerd zijn… Dit tonen… en anderen over de streep halen… en daar … daar heeft de leeftijd of de grijze haren…. rimpels daar niks mee te maken..
Seksualiteit, sensualiteit en erotiek stoppen niét als je de 60 voorbij bent!
In de anderhalf uur durende voorstelling krijgt de toeschouwer een mozaïek voorgeschoteld van al deze gevoelens en ervaringen. Ann Bruyninckx, Annie Vandegehuchte, Brigitte De Craemer, Gerda Vannijvel, Katrien van de Woestijne, Lieve Van Keer, Martine Standaert en Nadine Van Parys creëerden de voorstelling samen met Koen D’Hous. Lukas Roels beroert de ziel met stukjes live muziek.  ‘Senioren’… What’s in a word?

De voorstellingen worden hernomen op:

Zaterdag 24 november (deuren: 19u30)  en  zondag 25 november (deuren: 16u).
Kaarten kosten €8 in voorverkoop en €10 aan de deur.
Reserveren kan door overschrijving op rekeningnummer BE 12 8002 2335 3692 met vermelding van naam+ gewenste datum en aantal kaarten. De reservatie is pas definitief bij overschrijving.
Locatie: Dansschool en ontmoetingscentrum Planeet Mars - Land van Waaslaan 78, 9040

Fotoslideshow:

 

Reporter: Nadine Van Parys
Fotoreportages: Jacqueline Dumortier en Jef Geldof

0
0
0
s2smodern