Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Koninklijke Gentse Politieharmonie presenteerde : Den Grooten Oorlog - Poppies Concert

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_juni2018_DSC_0001.JPG
De KGPH presenteerde : Den Grooten Oorlog Poppies Concert
 

Het evenement startte reeds om 13u op het Sint-Pietersplein met een optreden van de Patrouilleurs die een re-enactment organiseren van WO I.
 
Zij doen dit door, gekleed in dezelfde uniformen en uitrustingen, op het evenement aan de bezoekers en de jeugd uit te leggen hoe het toen in zijn werk ging en welke offers onze voorouders hebben gebracht.
 
Soldaten, brancardiers, smeden, veldkeukens, rollend militair materiaal zullen aanwezig zijn. Op deze wijze proberen zij op een laagdrempelige manier beeld te geven hoe de Belgische soldaat er uit zag, leefde, en werkte tijdens Den Grooten Oorlog.
 
Dit optreden werd versterkt en begeleid worden door de Ghent District Highlanders die tevens een indrukwekkende aankondiging zullen maken van het militair Poppies Concert onder leiding van dirigent Johan Van Den Eede gebracht door de Koninklijke Gentse Politieharmonie.

Het concert ging door van 15u tot 17u in de Onze-Lieve Vrouw Sint-Pieterskerk op het Sint-Pietersplein.
 
 
b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_juni2018_DSC_0023.JPG

Na het concert werdt aan de aanwezige concertgangers middels inlevering van het ingangsticket één gratis drankje aangeboden.

Na het concert ging de re-enactment van de patrouilleurs en het optreden van de Ghent District Highlanders nog even door.
 
Didier De Wever
0
0
0
s2smodern