Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tuindagen van Beervelde: 11 – 12 – 13 mei 2018

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_mei2018_Tuindagen-Beervelde.jpg

Het grafelijk domein in het hart van de Oost-Vlaamse Bloemenstreek is er klaar voor… Graaf Renaud de Kerckhove en de meer dan 230 exposanten zullen gedurende drie dagen fungeren als gastheren voor hun bezoekers. De kwaliteit van het aanbod op Europees niveau is een  begrip zelfs voor de meest veeleisende plantenliefhebber. Op de eerste dag vrijdag 11 mei 2018 was het zelfs aanschuiven vanaf het eerste uur. Vanaf 10.00 uur zat de sfeer er volledig in.

Telkens weer.. is een bezoek aan de Tuindagen  een waw ervaring.. gesmaakt door elke bezoeker met alle zijn zintuigen. Bovendien is een bezoek aan het park van  Beervelde dé gelegenheid om de dag door te brengen op een prettige manier: wandelend met vrienden, op ontdekking in open lucht, midden in de natuur, genietend van mooie dingen...
Elk jaar wordt er gewerkt rond een thema.  In deze wereld waarin alles snel gaat, waarin van alles gebeurt, ongedaan gemaakt wordt of opnieuw begint, blijven er nog altijd mooie verrassingen... Nord-Pas-de-Calais en Picardie zijn onlangs samen een grote en mooie regio geworden: “Hauts-de-France”. Daarom werd deze regio als inspiratiebron voor deze Tuindagen gekozen.
De exposanten werken elk op hun specifieke manier rond het ‘opgelegd’ thema, en telkens weer is het verbazend te zien hoe dit creatief werd geïntrigeerd.. door een bepaalde sfeer te creëren.. zoals bij voorbeeld la plage... compleet met strandstoelen, schepjes en emmertjes..
De Tuindagen van Beervelde zijn zoveel meer.. dan een tentoonstelling van planten, er zijn workshops, wedstrijden.. zoals bijvoorbeeld de competitie van de Beloftevolle Hovenier (stand 702). Twee dagen lang (vrijdag en zaterdag), zijn drie ploegen studenten afgevaardigd door drie voorgeselecteerde tuinaanlegscholen om een  opgelegde tuin aanleggen. Ook hier zullen ze  zich laten inspireren door het thema van deze  editie. De Beloftevolle Hovenier is meer dan  een wedstrijd, het is een demonstratie van  kwaliteit, talent en inzet. Op de derde dag (zondag) zal een jury zich uitspreken. Dit is een initiatief van de Belgische Federatie van de Groenvoorzieners (BFG). Ook gaat de Damesjury en Botanische jury rond, beiden jury’s maken notities en beoordelen achteraf wie er in de prijzen valt.
 De gewone bezoeker, komt naar de Tuindagen vooral omdat  het daar altijd goed toeven is. Een dagje weg van de sleur, zich laten leiden door de schoonheid des levens, de geuren, de kleuren, het magnifiek kader.. en natuurlijk voldoende tijd maken om te genieten van een glaasje.. water.. bubbels.. wijntje.. en nog zoveel meer..
Klein en groot vindt er zijn gading.. jullie reporter botste op advocaat Jef Vermassen en schepen Christophe Peeters.. beiden vergezeld met hun vrouwtje.. ook zij genoten van het familiedagje uit..
Praktische info:
Datum en uur:  • Vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 mei 2018 van 10.00 tot 18.00 uur
 Ingang:   • € 10 per persoon in voorverkoop via parkvanbeervelde.be • € 12 per persoon aan de kassa • € 8 per persoon voor groepen van minimum 25 personen (+ 2 gratis tickets)
• Gratis voor kinderen tot 14 jaar
• Inbegrepen: inkom, parking, catalogus, plantencrèche en vervoer van de planten tot aan de straat • Honden aan de leiband zijn toegelaten  
Waar?:  Beerveldse Baan 33       Gratis parking     Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Reporter Nadine Van Parys

0
0
0
s2smodern