Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Resultaten controleacties Politie Gent - maart 2018

277370-_MG_0796_-b8754d-large-1523365079.jpg

In de loop van de maand maart 2018 organiseerde de Politie Gent 40 verkeerscontroles. In totaal werden 1.130 overtredingen vastgesteld. Hieronder een overzicht van de verschillende controles en bijhorende resultaten.   

Alcoholcontroles

In de loop van de maand maart 2018 voerde de Politie Gent dertien alcoholcontroles uit. 1.101 bestuurders werden aan een alcoholcontrole onderworpen.

  • 31 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Positief’. Dat betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden. Hun rijbewijs werd voor zes uur ingehouden. Van tien bestuurders werd het rijbewijs zelfs ingetrokken voor vijftien dagen omdat zij een alcoholconcentratie van minstens 0,65 mg/l UAL hadden.
  • 20 chauffeurs hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Alarm’. Dat betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL en minder dan 0,35 mg/l UAL. Hun rijbewijs werd ingehouden voor drie uur.
  • 1.050 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Safe’. Dat betekent dat zij een alcoholconcentratie van minder dan 0,22 mg/l UAL hadden.

 Er werden 21 speekseltesten afgenomen. Zestien bestuurders bleek onder de invloed van drugs te zijn. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Tijdens de alcoholcontroles werden ook 71 andere overtredingen vastgesteld.

Snelheidscontroles

Naast de gewone snelheidscontroles met bemande en onbemande camera’s en de LIDAR, organiseerde de Politie Gent in de loop van de maand maart 2018 zeven snelheidscontrole met interceptie. Tijdens die acties werden 2.026 voertuigen gecontroleerd waarvan er 207 (10%) te snel reden.

Controles gordeldracht en gsm-gebruik

Tijdens de maand maart 2018 werd op het Gentse grondgebied een controleacties rond gordeldracht en gsm-gebruik georganiseerd. Er werden acht overtredingen vastgesteld voor het niet dragen van de gordel. 29 personen vlogen op de bon omdat ze de gsm gebruikten achter het stuur. Daarnaast werden nog vier andere overtredingen vastgesteld en beboet. 

Hinderlijk parkeren

Verkeerd parkeren heeft een belangrijke negatieve impact op de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid. In uitvoering van het zonaal veiligheidsplan van de Gentse Politie drijft de Wijkdienst haar inspanningen op door middel van een aantal gerichte acties.

In de maand maart 2018 organiseerden de verschillende Gentse commissariaten zestien controles op hinderlijk parkeren. Daarbij werden 264 parkeerinbreuken vastgesteld, naast 378 andere inbreuken. De top drie van parkeerinbreuken:

  1. Parkeren/stilstaan op plaatsen gesignaleerd door de verkeersborden E1 (parkeerverbod) en E3 (stilstaan en parkeren verboden) (110 keer)
  2. Stilstaan of parkeren op trottoirs (56 keer)
  3. Parkeren op de rijbaan langs de gele onderbroken streep (54 keer)

Controle boorddocumenten

In maart 2018 voerde de Gentse politie een controle op boorddocumenten uit. Tijdens die controle werden 35 inbreuken inzake boorddocumenten vastgesteld. Daarnaast werden nog elf andere overtredingen vastgesteld.

Controle zwaar vervoer

In de maand maart 2018 voerde de Verkeersdienst een controle op zwaar vervoer uit. Er werden 19 vrachtwagens gecontroleerd. Er werden vijftien overtredingen vastgesteld. In totaal werd er voor 4.071 euro aan boetes geïnd. 

 Fietscontroles

In de maand maart 2018 werden een controleacties gericht op fietsers georganiseerd. Die controles zijn vooral gericht op het in orde zijn van de fietsverlichting, respecteren van de wegcode en het fietsgedrag in het algemeen. Tijdens de acties kregen 46 fietsers een bekeuring omdat ze niet in orde waren met hun fietsverlichting. Daarnaast werden nog zes andere fietsinbreuken vastgesteld en beboet. Ook werd er een inbreuk van een wagen vastgesteld.

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern