Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

North Sea Port Run Gent 2018

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_april2018_Nort-Sea-port.jpg

Het Gentse havengebied zette voor de vijfde keer zijn deuren open voor honderden lopers.  En het werd een groot succes!
De unieke sfeer binnen een haven zorgde voor een exclusief evenement. Het vooruitzicht te lopen over brede kaaien, langs grote schepen, kranen, vrachtwagens, door bedrijven en fabriekshallen, lokten velen naar North Sea Port. Het werd een bijzondere ervaring op een zomerse lentedag. Meer dan 1700 lopers hadden zich ingeschreven en liepen mee.   De start- en aankomstplaats was aan het Mercatordok met een sfeervol dorp met attracties, animatie en eetstandjes voor deelnemers en supporters.

Voor de kinderen was er de Chiquita Kids Run. De volwassenen konden kiezen uit 5 - 10 - 20 km. Het parcours was dit jaar vernieuwd, zo bleef het interessant voor iedereen, ook de habituees.
Zo konden de gebouwen van Honda Motors doorlopen worden en
naargelang de gekozen afstand 5 km (terug naar de startplaats),
of voor de langere afstandlopers van de 10 en 20 km ook de assemblagehallen van Volvo Cars.

De halve marathon bij de mannen werd gewonnen door Frederik Robbens in 1u11'43" en bij de vrouwen was Andrea Scharmga de beste in 1u35'08".

Het aanbod van de North Sea Port Run Gent 2018  was ongewijzigd, en nog steeds  het familie-evenement met een sportief aanbod voor iedereen! Ook de 21 km Run & Bike was opnieuw opgenomen in het programma. (Het doel van de Run & Bike is om in team zo snel mogelijk de 21 km af te leggen. Het team bestaat uit 2 personen en 1 fiets. Wie wanneer loopt of fietst maakt niet uit, zolang je maar samen blijft!)

Reporter Nadine Van Parys
Foto's Jacqueline Dumortier

 

Fotoslideshow:

0
0
0
s2smodern