Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kunst in de natuur door "Juliette Dieudonné"

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_april2018_Juliette.jpg

Juliette uit Terneuzen ‘plant’ keramiek bloemetjes als vriendelijk gebaar in de natuur. Dit verhaal is ongewoon, Wie doet nu zoiets? Wat is de drijfveer? Wie vond al een kunstwerkje in Texel op zijn/haar pad?
Het hart van de Waddenzee is een heerlijke plek om te vertoeven! Het eiland geeft een rustig gevoel door zijn uitgestrekte vergezichten, de tijd is er minder belangrijk dan op het vasteland..
De omgeving geeft inspiratie aan Juliette, een die zich vertaalt bij haar in het maken van fijne dingetjes, zoals mooie keramiek bloemetjes.

Het zijn kunstwerkjes dat ze soms plant in het landschap. Altijd voorzien van een bijhorende adreskaartje waarop geschreven staat:
Een bloemetje op je pad. Ik heb het gemaakt en hier neergezet. Dat doe ik vaker. Zomaar. Om iemand te verrassen.
Ik hoop dat je ervan geniet.’ getekend, Juliette Dieudonné.
Het mooi souvenir (een keramiek bloemmetje) zomaar achtergelaten voor de vinder... Het is kunst die bijna kinderlijke nieuwsgierigheid opwekt. Juliette vertelde onze reporter Nadine dat ze overal tot in Portugal bloemen achterliet. Zij wacht niet totdat iemand het bloemetje wegneemt, maar loopt zelfs weg. Om later stiekem terug gekomen om te zien of het bloemetje al geplukt is. Juliette hoopt dat de vinder de bloem als een cadeautje ziet en verder is er geen enkele bedoeling. Gewoon een vriendelijk gebaar.
Zij wilt iemand verrassen omdat ze het leuk vindt. Juliette liet reeds 38 bloemetjes achter, 18 vinders contacteerden haar.. telkens een kippenvelmoment.
Juliette wilt nog lang doorgaan met haar positieve actie.. zeg het met bloemen.. en niet elk pad is bezaaid met doornen.. zoek het positieve op.. is de onderliggende boodschap.

Juliette is regelmatig te vinden in Gent, als je in de buurt bent, ga eens  op zondag naar de Groentenmarkt, misschien zie je de bloemetjes staan en ontdek je Juliette, haar kraampje en haar keramiek ontwerpen.

Nadine Van Parys
Bewerking Alain Buyle0
0
0
s2smodern