Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gospel in de Kerk van Sint-Jan Baptist

b_450_300_16777215_00_images_artikelfotos_april2018_Baptized-.jpg

Onze reporter en fotograaf Freddy Louwagie was getuige van een schitterende voorstelling van het Gentse gospelkoor "From Within". 
Tezamen met
"Wes Lee en Catfish & Cotton" konden zij onder de tittel "Baptized in Muddy Waters" hun muzikale vleugels uitslaan.


Zondagnamiddag 18 maart vormde de kerk van Sint-Jan Baptist in de Gentse Brugse Poort het decor van een uniek muzikaal concept. De Amerikaanse bluesmuzikant Wes Lee, het Aalsterse bluesduo Catfish & Cotton en het Gentse gospelkoor From Within sloegen de muzikale handen in elkaar en namen het talrijk opgekomen publiek mee op een ontdekkingstocht door de wereld van de muziek uit ‘the Deep South’, zeg maar Mississippi.
Ondanks de kille temperaturen in een nochtans verwarmde kerk slaagden Wes Lee, Marc en Luc Borms (zijnde Catfish & Cotton), en het gospelkoor From Within - bestaande uit 39 zangeressen en zangers en ondersteund door hun vaste muzikale begeleiding (met Marc Borms aan de piano, Stephaan Mertens aan de drums en Daniel Loeman aan de basgitaar), om de meer dan 250 toehoorders mee te slepen in hun enthousiasme op deze muzikale reis.

Het gebrachte programma kenmerkte zich door een opvallende en inspirerende mix van roots, spirituals, blues en freedom songs. Intieme momenten (zoals ‘When my sun goes down’, geschreven en gebracht door Marc Borms) werden vlot afgewisseld met een meeslepende koorzang van ‘Asimbonanga’, de ode aan Nelson Mandela.

Ook Wes Lee,
intussen bekend als ‘the Mississippi king of slice’ deed zijn duit in het zakje met zijn pure southern blues. Het eerste muzikale hoogtepunt van de namiddag was het moment waarop Wes Lee imponerend het preekgestoelte innam, en - zonder enige muzikale begeleiding - een unieke versie van ‘John, the Revelator’ ten beste gaf, vocaal ondersteund via het typische call & response-principe van de spirituals door gospelkoor From Within.
Even later bracht Luc Borms - met zijn unieke rauwe blues-stem - een prachtige vertolking van ‘Don’t let nobody drag your spirit down’...misschien wel de mooiste en meest inspirerende boodschap die men aan het publiek wou brengen.
De muzikale namiddag werd afgesloten met enkele gesmaakte bisnummers, zijnde ‘This little light of mine’, en ‘Goodbye goodbye goodbye…’ waarbij het publiek zich volledig liet meedrijven op het enthousiasme en de beleving van alle muzikanten en koorleden die op het podium stonden. Het was dus alleszins een boeiende inspirerende namiddag in Sint-Jan Baptist.

Reporter/Fotograaf Freddy Louwagie

Fotslideshow:

0
0
0
s2smodern