Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kan een kabelbaan de Gentse mobiliteitsknoop ontwarren?

2e80b025-2698-11e8-abcc-02b7b76bf47f.jpg
Een kabelbaan van station Gent-Sint-Pieters naar Flanders Expo en van daaruit naar het wetenschapspark in Zwijnaarde en de Ghelamco Arena: als het aan Gents schepen voor Financiën en Innovatie Christophe Peeters ligt, is dat een valabele optie om de mobiliteitsproblemen in Gent op te lossen.

Gents schepen Christophe Peeters liet het tijdens een lijsttrekkersdebat in Gent langs de neus weg even vallen: waarom geen kabelbaan naar de zuidelijke rand van Gent om de mobiliteitsknoop daar te ontwarren?

Bij gebrek aan een degelijke ontsluiting via openbaar vervoer is het steevast filerijden in de buurt van het wetenschapspark in Zwijnaarde en de Ghelamco Arena. 

Die kabelbaan kan dat in zijn ogen oplossen. "We moeten out of the box denken. We kunnen zo zorgen dat we geen dure onteigeningen hebben en geen lange procedures moeten doorlopen om tramlijnen aan te leggen.

Tegelijk kan je zo wel een goed openbaar vervoer aanbieden voor de duizenden mensen die in die buurt moeten zijn." aldus schepen Peeters. 

Peeters is de mosterd gaan halen in andere steden. "Onder meer in La Paz (in Bolivië, nvdr) heb je al vijf volwaardige openbaarvervoerslijnen via kabelbanen. En ook in het Zweedse Göteborg en het Duitse Hamburg zijn ze het aan het onderzoeken." 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern