Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gent en Omgeving

Feest in 't Kasteel

280430-3-347e9b-large-1526635438.JPG

Feest in ’t Kasteel is terug met een vijfde editie. Op zondag 27 mei flitst Historische Huizen Gent het Gravensteen terug naar de middeleeuwen. En dit keer zijn ze echt heel donker, want 'De Pest' is alomtegenwoordig. Maar geen nood, ook de helers en kwakzalvers staan paraat.  Verder geven ridders, jonkvrouwen en ja, ook de beul… het beste van zichzelf in de vele workshops en demonstraties. Troubadour Lucas zorgt voor een muzikale toets en allerhande middeleeuwse figuren duiken zomaar op voor je neus.

 

Met deze editie van Feest in ‘t Kasteel wil Historische Huizen Gent het Gravensteen opnieuw in de kijker zetten. Zowel kinderen als volwassenen worden ondergedompeld in middeleeuwse sferen en ontdekken of herontdekken de magie van deze indrukwekkende burcht. En dit jaar hangt er wel een heel speciaal luchtje, … dat van ‘De Pest’. Laat je een pestbuiltje aanmeten bij grime, en ga dan langs bij Dr. Plague, de kwakzalver of het kruidenvrouwtje om er weer vanaf te raken. Volg de pestmeester en luister naar zijn verhalen. Kom je langs, dan leer je boogschieten, ringsteken of runen schrijven. En tijdens de kiddybattle kan je vechten tegen echte ridders. Zet je dus maar schrap voor een echt middeleeuws feest voor groot en klein, waar natuurlijk ook gezongen en gedanst wordt. De unieke sfeer en de vele activiteiten zijn op zondag 27 mei inbegrepen in het toegangsticket.

280431-24bis-b17545-large-1526635471.jpg

Programma

  • Dr Plague: om 11 uur, 14 uur en 16 uur
  • Muziek en dans: doorlopend van 11 tot 16 uur
  • Kiddy Battle: 16.30 uur
  • Vuurvechten: 17.30 uur
 

 

Doorlopend workshops, demonstraties en animatie:

Runen schrijven, bandweven, boogschieten, riddergevechten, kruidenbuiltje maken, saraceen, ringsteken, hangertjes smeden, vuurspuwer.

 

Praktisch

Het kasteel opent de deuren om 10 uur en sluit om 18 uur (laatste ticket om 17.15 uur)

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

Jesse Vrielynck wordt algemeen directeur IN-Gent vzw

280649-Jesse7-3a78f6-large-1527004964.jpg

Jesse Vrielynck wordt vanaf 9 juli 2018 algemeen directeur van Inburgering en Integratie Gent vzw (IN-Gent vzw). Dat werd op vrijdag 18 mei 2018 meegedeeld aan het personeel.

 
 
 
 
 

Na een selectieprocedure is de nieuwe algemeen directeur van IN-Gent gekend. Jesse Vrielynck werkte eerder in Gent als directeur van het ponton de Reno. Ervaring als leidinggevende deed hij op in zeer uiteenlopende sectoren. Verder is hij gebeten door film en muziek.
IN-Gent is een fusie van vier organisaties die samen bouwen aan een open en solidaire samenleving waar iedereen positief omgaat met de rijkdom van diversiteit. IN-Gent voert het Vlaamse inburgerings- en integratiebeleid uit, en neemt enkele stedelijke taken op zich. De dienstverlening richt zich zowel op burgers, diensten als het beleid. Er werken 103 mensen.
Jesse Vrielynck volgt bij IN-Gent Koen De Mesmaeker op, die op 1 februari directeur werd bij Minor-Ndako, een Brusselse organisatie die aangepaste zorg en begeleiding biedt voor kinderen en jongeren uit alle windstreken in een problematische situatie. 

 

Op 25 mei 2018 vindt een personeelsvergadering plaats bij IN-Gent vzw, waar Jesse Vrielynck officieel wordt voorgesteld aan het personeel.
'We wensen Jesse heel veel succes met zijn nieuwe functie. Ik heb een groot vertrouwen in de kwaliteiten en doortastendheid van de nieuwe directeur. We danken Elke Hooyberghs en Phil Loncke om tijdelijk de belangen van IN-Gent te bewaken met het oog op de continuïteit van de werking.'
'Gelijkekansenbeleid is een enorme uitdaging die veel domeingrenzen overstijgt. IN-Gent draagt waarden uit waar ik mij toe kan verbinden: gelijkwaardigheid, respect en diversiteit als hefbomen gebruiken om mensen te versterken, is niet enkel voor nieuwkomers een valabele meerwaarde, maar zie ik graag terug in de dynamiek van de maatschappij van morgen.'Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

Woonmobiel geeft gratis advies om langer zelfstandig thuis te wonen

280170-Campagnebeeld-woonmobiel-2-73e659-large-1526459292.jpg

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen in de best mogelijke omstandigheden, dat is de vurige wens van veel ouderen. In de woonmobiel krijgen ze gratis advies over woningaanpassingen en over premies die ze kunnen krijgen voor kleine renovaties. De mobiele infostand, een gezamenlijk initiatief van het OCMW Gent en de Dienst Wonen van de Stad Gent, werd op dinsdagnamiddag 22 mei 2018 voorgesteld in het Pierkespark in de Brugse Poort.

De woonmobiel is een infostand op wielen, in de vorm van een bakfiets met een uitvouwtent die is vormgegeven als een pop-uphuisje. Aan de buitenkant zijn foto’s te zien van woninginterieurs, binnenin grafische voorstellingen van woon-, slaap- en badkamers. De bedoeling is om met de woonmobiel plaatsen aan te doen waar veel mensen samenkomen, zoals markten en buurtevenementen.

Gratis advies en afspraken voor huisbezoeken maken

'De boodschap die we met de woonmobiel aan onze Gentse senioren willen meegeven, is dat eenvoudige hulpmiddelen en aanpassingen al kunnen volstaan om langer en comfortabel thuis te blijven wonen. Met een handgreep en een badplank kunnen ze bijvoorbeeld gemakkelijk en veilig blijven douchen. Zaken oprapen zonder zich te moeten bukken, kan met een zogenaamde 'helping hand'. In de woonmobiel krijgen ze over dergelijke hulpmiddelen, maar ook over woningaanpassingen en woonpremies, gratis advies. Je hebt bijvoorbeeld de aanpassingspremie voor 65-plussers, waarmee ze hun woning toegankelijker kunnen maken voor rolstoelgebruikers. Er zijn ook premies om elektriciteit, verwarming en sanitaire installaties te verbeteren. Via de woonmobiel kunnen we ook afspraken maken om bij de mensen thuis langs te gaan.'

Proefproject in Brugse Poort

De woonmobiel is een samenwerking tussen het OCMW Gent en de Stad Gent, met steun van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij. De woonmobiel is een proefproject, en wordt voor het eerst uitgerold in de Brugse Poort.

'Dat is beslist geen toeval, want in deze dichtbevolkte wijk wonen veel senioren in onaangepaste woningen met een minimum aan comfort. Daardoor moeten ze vaak noodgedwongen verhuizen, terwijl dat dus lang niet altijd hoeft. Bovendien woont in de Brugse Poort een belangrijke groep van senioren met een migratieachtergrond. Onze ervaring leert dat deze doelgroep met klassieke huis-aan-huisbezoeken heel moeilijk te bereiken is. Door op markten en evenementen te staan met een opvallende tent, willen we de drempel verlagen en hopen we gemakkelijker een gesprek aan te kunnen knopen. Mocht dit proefproject een succes blijken, dan willen we de woonmobiel ook in andere wijken introduceren.'

Praktisch

De komende weken staat de woonmobiel op verschillende evenementen in de Brugse Poort. Een overzicht van waar en wanneer vindt u op www.ocmw.gent/woonmobiel. Het proefproject met de woonmobiel in de Brugse Poort wordt aangestuurd vanuit lokaal dienstencentrum Ten Hove en zijn antenne in de Brugse Poort, en vanuit de Woonwinkel Brugse Poort in de Kokerstraat 36.

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

Introductie van PERSPECT in NH Hotel - Gent

000000.jpg

Maandagavond (21/05/18) kon men de introductie bijwonen van "Perspect" in het NH Hotel te Gent.

 

Een 60-tal geïnteresseerden kwamen de oren spitsen hoe het in de toekomst moet met beleggen, blockchain en cryptomunten.

 

 

 

 

 

Wat en wie is Perspect - Doel - Visie ?

 

De vrij jonge (Gentse) oprichters (Keanu Moerman, Loic Staessens en Fabio Griffet) hebben deze Blockmunity opgericht en opgebouwd om ideeën, opportuniteiten, cruciale informatie en het hele netwerkgebeuren online te leren kennen. 

Met onderwerpen als Cryptocurrencies, Blockchains, ICO's / startups en trading Ideas kunnen we doelgericht netwerken met gelijkgestemden die ook geloven in de toekomst rond deze nieuwe economie.

 

Perspectief op het uitbouwen van een hechte en groeiende community van Crypto-beleggers en blockchain-geïnteresseerden, met als doel het meest gebruikte sociale platform van BE te worden.

Door het aanbieden van tijdbesparende functies, hulpverlenende hulpmiddelen en extra ondersteuningen, geeft dit een enorm groeipotentieel voor elke gebruiker.

Met onze unieke ondersteuningen , mikken we op een mooie groei van het bedrijf en haar naambekendheid. Dit is natuurlijk ook in het voordeel van elke gebruiker ... waarom? Hoe meer informatie over een individu kan worden met zijn / haar eigen interpretatie, hoe waardevoller de info wordt ... Geef meer informatie over onze Live Meet-ups.

 

De ondersteuningen worden uitgebreid en uitgebreid naar alle noden van de community  (Blockmunity ) en externen te voldoen. Naarmate de Blockmunity groter wordt, willen we er een aanspreekpunt zijn voor bedrijven, instanties en merken op zoek zijn naar financiering van jeans investeerders.

Dit heeft uiteraard een grote voordeel:

  • De mogelijkheid een gedetailleerde info over het bedrijf, instantie en / of indivu te krijgen

  • Doelgerichte vragen te stellen

  • Intermediate te kunnen investeren (hoog groeipotentieel voor je investering)

  • Persoonlijk contact met persoon in

 

"We zijn er van overtuigd dat we  in deze sector kunnen komen voor veel die geïnteresseerd zijn. Het is voor ons van groot belang om te zorgen dat mensen van de volgende generatie als werkende mens kunnen werken, op hun kennis binnen deze sector om zo in te spelen om toekomstige werkgelegenheid. "

 Geef en krijg feedback, deel het met de rest van de wereld en groei als individu binnen de Blockmunity en de hele cryptospace. Schrijf goede artikelen, deel ideeën en opportuniteiten, Bouw je netwerk uit, genereer volgers, vergaar likes en vooral ... maak naam voor jezelf en de community. 

Dit is nog niet alles ... leden die invloed hebben en actief groeien binnen de Blockmunity zullen there are also are beloond worden. Ontvang gratis tickets voor exclusieve meet-ups met gastsprekers, Assisting-Services en meer ... 

Meer info op: www.perspectbelgium.com

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Didier De Wever

0
0
0
s2smodern

Hal 16 is aanwinst voor Dok Noord

IMG_2284.JPG

 Dok Noord, het shopping en kantorencentrum op de terreinen van de vroegere ACEC fabriek en gelegen tussen Dampoort en vlakbij het Stapelplein, heeft zes nieuwe zaken bij in Hal 16.

 

 

 

 

 

 

 

Aangezien en omdat eten en drinken ook een vorm van cultuur is gingen we een blik werpen op deze nieuwe en eigentijdse ambachtsmarkt. De nieuwe markt, de zes zaken , vonden onderkomen in de oude transformatiehal van de fabriek, vandaar dus de naam Hal 16. Blikvanger en centrum van Hal 16 is Dok Brewing Compagny met een eigen brouwerij ter plaatse. Bijzonder zijn de 30 tapkranen en uit enkelen vloeit ter plaatse gebrouwen bier, aldus Dimitri Messiaen van Pils 13. Toast is de naam van de zaak van Klaas Van de Moortele waar niet dagdagelijks beleg voor broodjes specialiteit is.

Het Gents Broodatelier Bruud van biobakker Ward Verleyen zorgt voor het dagelijkse brood, alles wordt ter plaatse bereid. Voor meer zoetigheid en ander lekkers moet men bij Patisserie Bostoen zijn waar Stephanie Bostoen en papa Philippe de zaak runnen. Voor een heerlijk stukje vlees of vis van op de grill zorgen Arthur Messiaen en Emile Baetens in ROK, maar ook vegetariërs kunnen er terecht. Proef het pure Toscane is de slogan van Danieel Raffaelli en Diana Terrijn met hun Officina Raffaelli. Dit restaurant houdt zich aan de klassieke, eenvoudige Italiaanse keuken waarvan ter plaatse in dit authentieke industriële kader kan geproefd worden en take-away behoord eveneens tot de mogelijkheden.

Hal 16 geeft aan het Dok Noord project een steuntje inzake mogelijkheden en diversiteit, een bezoek meer dan waard.

Artikel/Foto: Jean Buyle

0
0
0
s2smodern

'Koenseer' naar aanleiding van 175 jaar Gentse Feesten

Koenseer.jpg

Naar aanleiding van 175 jaar Gentse Feesten organiseert Uitbureau op de laatste dag van de Gentse Feesten een concert in de Koninklijke Opera van Gent. Het wordt een muzikaal hoogstandje met Gentse evergreens in een symfonisch jasje, gebracht door Dirk Brossé en Luk De Bruyker met diverse gastzangers.

 

 

Wie kent “Het Vliegerke” van Walter De Buck, de hits van Romain Deconinck en de vele andere Gentse meezingers niet? Maar hoe klinken ze uitgevoerd door een klassiek orkest? Luk De Bruyker ging grasduinen in het 175-jarig repertoire van de Gentse Feesten en samen met Dirk Brossé selecteerde hij bekende en onbekende parels. Dirk Brossé stak ze in een nieuw jasje en zal het orkest Prima La Musica dirigeren. Luk De Bruyker wordt gastheer van dit eenmalig uniek concert in “den Fransen Theejoater” en vertelt over de oorsprong en geschiedenis, zowel van de Feesten als van de liedjes.

Er zijn uiteraard ook gastzangers, die de bekende liederen een nieuw leven zullen geven. Ook hier een erg gevarieerde keuze: Frederik Sioen, Wim Claeys, de Gents-Turkse zangeres Melike Tarhan en de jonge Gentse bas Charles Dekeyser, die de halve finale haalde in de Koningin Elisabeth wedstrijd.

Plaats van het gebeuren is de Koninklijke Opera van Gent op zondag 22 juli, de laatste dag van de Gentse Feesten, om 15 uur. Kaarten kunnen aangekocht worden via Uitbureau vanaf dinsdag 22 mei 2018 om 10.30 uur, zowel aan de balie als online.

Het concert komt er naar aanleiding van de 175ste verjaardag van de Gentse Feesten en is een organisatie van Uitbureau in samenwerking met Luk De Bruyker en met de steun van de Stad Gent.

Publicatie Luc Van Vreckem

0
0
0
s2smodern