Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Soroptimist Aalst bezorgt kinderen een warme kerst

Soroptimist-Aalst2.jpg

Voor de tweede maal op rij organiseerde Soroptimist Aalst een filmvoormiddag voor kansarme kinderen uit Aalst.
Maar liefst 130 kinderen en hun begeleiders werden  op zondag 17 december uitgenodigd naar de film “ Paddington 2” in Cinema Palace. Na de film verwende de Kerstman hen met fruit, snoep en speelgoed, aangepast aan elke leeftijd. Rita van Cinéma Palace trakteerde de kinderen op haar beurt met drankjes en popcorn.
De kinderen keerden dolgelukkig terug en kijken alvast uit naar de volgende editie.
Deze kerstactie werd gefinancierd met de opbrengst van “Casa Sorop”, de jaarlijkse “pop-up” tapasbar die de Soroptimisten openhouden tijdens de jaarmarkt, naast sponsoring die het mogelijk maakt om de kinderen  naar huis te sturen met een goed gevulde geschenktas.
Gezien het grote succes van deze actie, belooft de Kerstfilm een klassieker te worden op de agenda van Soroptimist Aalst.

Soroptimist-Aalst1.jpg

Over Soroptimist International:
Soroptimist is een internationale serviceclub voor vrouwen. Wereldwijd telt de club 90.000 leden, verdeeld over 124 landen. Hiermee is Soroptimist de grootste vrouwelijke NGO ter wereld. In België zijn er 55 clubs met 1.660 leden. De leden zijn professioneel actieve vrouwen die hun professionele knowhow en netwerk belangeloos ten dienste stellen van lokale en internationale projecten die de verbetering van de positie van de vrouw nastreven. Deze doelstellingen worden gerealiseerd door beter onderwijs aan te bieden en door de ontwikkeling van het leiderschap van vrouwen te stimuleren. Soroptimist is vertegenwoordigd bij UNICEF, UNESCO, de VN, de Raad van Europa, European Women’s Lobby enz.
De Aalsterse club bestaat 5 jaar en telt 36 actieve leden.

 
Voor meer info:
Machtelt  Van der Straeten, voorzitster club Aalst
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie over deze kerstactie: Ingrid Bruyland, verantwoordelijke filmcommissie.

(Dihove)

0
0
0
s2smodern