Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zomerbraderie Aalst van 1 tot 3 juni

Aalstzomerbraderie.jpg

Op de zomersolden is het nog even wachten maar in Aalst kan je tijdens ‘Koop de zomer’ al heel wat koopjes scoren. Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni vindt in de Aalsterse binnenstad immers de zomerbraderie plaats.
De jaarlijkse koopdriedaagse heeft een nieuwe naam en nieuwe datum gekregen! Tijdens het eerste weekend van juni verwelkomen de Aalsterse handelaars iedereen in de binnenstad tijdens ‘Koop de zomer’. Het succesconcept blijft ongewijzigd: handelaars bieden tijdens dit weekend hun koopwaar aan met zomerse kortingen.

Animatie voor de kleinsten
Uiteraard zorgen we ervoor dat ook de allerkleinsten onder ons zich niet vervelen. Ballonplooien, kindergrime, gevederde haartooien en muziekbands zorgen voor extra entertainment en een heerlijk zomerse sfeer. Zaterdag 2 juni zijn kinderen baas in de Zoutstraten.  Een springkasteel, kinderrommelmarkt en workshops zorgen er voor uren kinderplezier. ‘Koop de zomer’, dat is proeven, genieten, ontdekken, lachen, shoppen maar ook: de kinderen even baas laten zijn.

Nieuw: etalagewedstrijd
Flaneer tijdens je bezoek aan ‘Koop de zomer’ doorheen alle winkelstraten en ga op zoek naar Ringo in de etalages. Heb jij gespot hoeveel flamingo’s zich verscholen hebben tussen het koopwaar van de handelaars? Neem dan deel aan de wedstrijd en maak kans op een hippe flamingotas. Je kan deelnemen van 1 juni tot en met 3 juni.

Modeshow en workshops in de Kattestraat
Wie wil weten welke zomeroutfits helemaal ‘in’ zijn, moet zeker op zaterdag 2 juni een kijkje nemen in de Kattestraat waar de handelaars een gezamelijke modeshow aanbieden. En daar bovenop kan je nog verschillende workshops volgen!

Aalstaanmijligt gaat voor plus
Zondag 3 juni spoort de winkelgroep ‘Aalstaanmijligt’ iedereen aan om Aalst met de fiets te ontdekken! Haal een stalen ros af bij De Fietserij. GRATIS! Neem het 'Aalstaanmijligt'-plannetje mee en ga op wandel in de  stad. De deelnemende winkels gaan voor PLUS: iets extra, een gadget of extra cadeau voor de eerste 10 klanten.

Frisse tussendoor of verkwikkende afsluiter
Omdat iedere winkelstraat zoveel te bieden heeft, en ‘shop till you drop’ best letterlijk genomen mag worden tijdens ‘Koop de zomer’, kunnen bezoekers zich extra laten verwennen bij de lokale horeca. Zon of niet, je komt in de juiste sfeer met zonnige drankjes en zomerse knabbels. Vermoeide voeten? Verkwikkende voetbadjes staan her en der klaar om helemaal te ontspannen. Shoppen en je dan droppen op één van de vele terrasjes die onze binnenstad rijk is? Klinkt als een plan!

Bereikbare stad
Tijdens deze zomerse driedaagse staat Aalst in het teken van ‘Koop de Zomer’. De Molenstraat blijft vrijdag toegankelijk voor het verkeer, op zaterdag 2 en zondag 3 juni is de winkelstraat auto- en parkeervrij. Aalst blijft echter meer dan voldoende bereikbaar.
Kom met de fiets naar ‘Koop de zomer’. Dankzij de vele kleine fietsenstallingen in het centrum en een bewaakte fietsenstalling op de binnenkoer van het oude stadhuis moet je niet lang zoeken naar een plekje om je fiets te stallen.
Ook het openbaar vervoer biedt meer dan genoeg manieren om zonder auto- en parkeerstress in de binnenstad te geraken. Het trein- en busstation bevindt zich op wandelafstand in het centrum.
Kom je toch met de wagen, dan toont het parkeergeleidingssysteem de meest actuele status van de parkings. Een plan van de centrumparkings kan je hier raadplegen.

Bron/Foto: Aalst.be


0
0
0
s2smodern