Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DAENSDAG 2018 ZONDAG 3 JUNI

Daensdag.jpg

De eerste juni zondag is het Daensdag.
2018: 100 jaar na het overlijden van Pieter Daens.
2018: 125 jaar na de oprichting van de Christene Volkspartij.
U bent welkom.
 
9.30 u.: misviering in de heropende Sint-Martinuskerk, Priester Daensplein, Aalst. Deken Marc Verwaeren is de voorganger. De Diestse deken Felix Van Meerbergen houdt de homilie. Het Jotamkoor begeleidt de misviering. Op het einde van de viering wordt u het traditioneel gedachtenisprentje mét een nieuw en actueel gedicht van Wouter De Bruyne overhandigd.
Na de misviering gaat het, met doedelzakspeler Jeroen Van der Heyden voorop, naar het Daensmonument op het Werfplein.
11 u.: het koor Jotam begeleidt de samenzang van het daensistisch lied 'De Groene Vlag' tijdens de bloemenhulde. Wie wenst kan bij deze bloemenhulde als vereniging of persoonlijk aansluiten.
11.30 u.: de gelegenheidstoespraak door actrice Joke Devynck wordt in het foyer op de eerste verdieping van het AC (administratief centrum) aan het Werfplein gehouden. Er kan gebruik gemaakt worden van de lift. Na de toespraak nodigen we u graag uit op de receptie.

VRIENDENMAAL
13 u.: wie vooraf inschrijft (uiterste datum: maandag 28 mei, de overschrijving telt als inschrijvingsbewijs) schuift aan voor de barbecue bij Streekproduktenwinkel Ambarosa in de De Ridderstraat 38, Aalst. Deelnameprijs: 30 euro/persoon, over te schrijven op rekening BE40 7370 2745 3063 van het Priester Daensfonds vzw, Aalst, met vermelding: vriendenmaal Daensdag 2018.

POËTISCH MUZIKALE DAENSWANDELING
De vierde editie van de Poëtisch-Muzikale Daenswandeling wordt op zondag 24 juni e.k. georganiseerd van 16 tot 18 u. De wandeling doet locaties aan die met de figuur van priester Adolf Daens verbonden zijn.

Het motto van de wandeling is 'Echte poëzie loopt op straat, zoek haar niet in de wolken'.
Het programma is verrassend en zelfs ongewoon, waarbij de poëzie ons ironisch, als doordenkertjes vermomd, of aansluitend bij de actualiteit aan het mijmeren zet. Voetbalfans wees gerust: de Rode Duivels spelen die zondag niet op het WK.

Lieve De Geyter, Ella Looman, Elia Vermeulen en Willy Van Boxstael brengen poëzie van ondermeer Aleidis Dierick, Maud Vanhauwaert, Yannick Dangre, Cees Buddingh, Hilde Pinnoo en Bart Stouten.
Elisabeth Hermans vertolkt aria's van Mozart, het koor Jotam zingt populaire songs, Pieter Stevens brengt werk van Hildegard von Bingen en pelgrimsliederen, en Jan De Wilde zingt 'De luie naald' en 'Zussen'.

Wouter De Bruyne zorgt voor de programmatie en de coördinatie.

Kaarten zijn tegen 10 euro te verkrijgen bij de bestuursleden van het Priester Daensfonds, of door overschrijving op rekening BE40 7370 2745 3063 van het Priester Daensfonds vzw met vermelding van het aantal kaarten die klaar zullen liggen bij de ingang van de Aalsterse stadsfeestzaal, Grote Markt, waar om 16u. de wandeling start. Ook op 24 juni kunnen bij de zaalingang, even voor aanvang, kaarten aangeschaft worden.
 

VOOR JE AGENDA
Zondag 3 juni, Daensdag. 9.30 u. Daensmis in de Aalsterse Sint-Martinuskerk; 11 u. bloemenhulde en vervolgens in het AC (Werfplein) gelegenheidstoespraak door actrice Joke Devynck.
Donderdag 21 juni, opening Utopia, Aalst.
Zondag 24 juni, poëtisch-muzikale wandeling in het spoor van Daens.
Zaterdag 25 augustus, sporen van de Vlaamse en sociale strijd in het Kortrijkse straatbeeld.
Van 8 september tot december, tentoonstelling Pieter Daens in het stedelijke museum 't Gasthuys, Aalst.
Donderdag 1 november, 10 u., Daensherdenking aan het familiegraf, Aalst.
Zondag 2 december: 8e Priester Daens Vredesloop
 

0
0
0
s2smodern