Cultuur In Beeld zoekt medewerkers om mee te helpen om ons cultureel patrimonium in beeld te brengen.
Schrijft u graag over wat er te doen is in ons Vlaanderen? Dan is dit mogelijk uw ding.
U komt terecht in een leuk team.. Interesse? mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een begenadigd artiest overleden "Ruffijn De Decker" 2 mei 2018

Ruffijn.jpg

Ruffijn De Decker (69 jaar). De getalenteerde Ninovieter is niet meer. Zijn naam was gelinkt aan zoveel items (tekeningen, affiches, schilderijen, cartoons, tekenlessen, liedjes, enz...) Hij zal in de herinnering van velen onder ons blijven voortleven al veelzijdig artiest.

Ruffijn was vooral gekend als folkzanger en had onlangs nog een nieuwe groep opgestart ‘Rufijn en de Zijn’, met de bandleden Wilfrid Moonen en Jos Debraekeleer.
Voordien speelde hij achtereenvolgens bij Voljeir, De Veske Voljeir en Balladeus, samen goed voor vier cd’s.
Buiten muzikant was Ruffijn vooral een academische kunstenaar. Hij studeerde aan het Sint-Lukas te Gent.
Hij verbleef er nog een tijdje en maakte cartoons voor de krant De Gentenaar en Den Agentenaar. Waar hij ook destijds "Walter De Buck" leerde kennen.
Terug in Ninove maakte hij cartoons voor het Nieuwsblad en De Steekkrant.
In 2016 hield hij nog in ‘Het huis van Rufijn’ te Ninove een overzichtstentoonstelling met een selectie van zijn tekeningen, aquarellen en olieverfschilderijen.
Opvolging:
Floris, de zoon van Ruffijn treed in de voetsporen van zijn vader als zanger gitarist van de band "Team William" een indie/rockband die bestaat sinds 2006.
Al heeft Floris in zijn jeugd meermaals zijn vader gek gemaakt met de liedjes van Niravana, neigt zijn muziek nu ook naar het sing a song genre met een vleugje rock.
De naam De Decker zal dus nog lang blijven nazinderen in ons collectief geheugen.

Ruffijn laat ons een schat van gerealiseerde werken na.

Artikel Albuy

0
0
0
s2smodern