ALIVE! een andere kijk op de begraafplaats

levend1.jpg

Alive! is een initiatief van het departement Demografie en het departement Openbaar Onderwijs van de Stad Brussel dat een onvermoed aspect van het Brusselse erfgoed in de kijker zet: begrafenisrituelen en hun symbolische betekenis.

De tentoonstelling is opgebouwd rond een reeks foto's gemaakt door 3 oud-leerlingen van de school voor fotografie Agnès Varda van de Stad Brussel: Roland Jalkh, Mehdi Ouertani en Maria Pilar Solana. Portretten van mensen die de Brusselse begraafplaatsen op een creatieve manier als het ware leven inblazen.

Bezoekers ontdekken er oude documenten en een paar voorwerpen die in het Stadsarchief worden bewaard, met onder meer plannen, een schets van het personeelsuniform van de hand van James Thiriar, foto's, slippen van lijkkleden en vederdossen. In de marge van de tentoonstelling vindt een huiveringwekkende nocturne plaats (18 januari), een lezing van Xavier de Schutter, klassiek filoloog en historicus aan de ULB en tevens auteur van het boek "Les tribulations de l'âme" (2 februari), en tot slot een workshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar onder begeleiding van Eve Bonneau (12 tot 18 februari).

Wanneer: 11 januari tot 18 februari 2018
Waar: Sint-Gorikshallen – Agora van Brussel
Info: sintgorikshallen.be

Tags: Brussel, Brussels Gewest, Alive!

0
0
0
s2smodern