Opendeurweekend Gruuthusemuseum

gruuthuse1.jpg

Het Gruuthusepaleis heeft drie jaar in de stellingen gestaan en is nu terug in topconditie gebracht, klaar om na de nieuwe museuminrichting vele bezoekers te ontvangen vanaf het voorjaar 2019.

Vooraleer die inrichtingswerken starten, nodigt Gruuthusemuseum u op 3 en 4 februari uit om het vakmanschap te bewonderen. U kan tijdens het opendeurweekend door de vele lege kamers dwalen en ontdekken wat er nodig was om het paleis in al zijn luister te herstellen.


Op het plein is er een gezellig winterterras en geven de architecten uitleg bij het ontwerp van het nieuwe hedendaags paviljoen. In het paleis zelf staan deskundigen u te woord over de voorbije restauratie en mag u zelf aan de slag om een glasraam te ontwerpen voor het kleinste raampje van het paleis. Wie liever wegdroomt bij de avonturen van ridder Lodewijk, schuift gezellig bij verteller Tom.

Op de zolder, die voor het eerst toegankelijk is voor het publiek, worden de plannen voor het nieuwe museum voorgesteld. Daar staat de museumstaf u graag te woord. De collectie van het museum kan u deels ontdekken in het Arentshuis. De tentoonstelling Gruuthuse in Galant gezelschap toont er hoe divers en rijk die collectie wel is.

Locatie: Dijver 17  -  Brugge

 

Tags: Museum, Gruuthuse

0
0
0
s2smodern