Monopoly versie van Brugge gaat vlot van de hand!

Monopoly-Brugge.jpg

Sinds de release begin december 2017 hebben handelaars al opmerkelijk veel Brugse Monopoly bordspelen verkocht aan toeristen maar ook aan hun Bruggelingen!
Deze laatste groep koopt deze eigen versie vaak als verzamelobject en verdwijnt ongeschonden achter slot en grendel.
Het bordspel gaat meestal verschillende generaties mee binnen families, vaak worden deze doorgegeven aan de eigen kinderen, soms in erbarmelijke staat.
Maar vanaf nu is dit is verleden tijd, de volgende generaties kunnen terug aan de slag met deze Brugse versie, goed voor weer een paar decennia 's.

Vanaf begin december 2017 is de Brugse versie al te verkrijgen. Het was een perfecte timing door de producenten van "MB" om tijdens de kerstdagen deze versie op uw kinderen of u los te laten.
De Brugge-editie van het spel blijft trouw aan het originele concept maar kreeg inhoudelijk en grafisch een Brugs jasje aangemeten. Zo werden alle locaties ingevuld met bekende Brugse straten, pleinen en bezienswaardigheden. Bijzonder is dat de Bruggelingen de kans kregen om het bord mee in te vullen. Per Brugse deelgemeente werd één typerende locatie gekozen. De  locatie met de meeste stemmen, het Jan van Eyckplein, kreeg een mooi plek op het officiële bord.
Burgemeester Renaat Landuyt is zeer trots dat Brugge deze eer te beurt viel. Brugge is de eerste Belgische stad sinds lange tijd  met een eigen Monopoly spel. Brugge en Monopoly zijn allebei zeer sterke merken, die elkaar via deze samenwerking alleen maar kunnen versterken. De Brugge-editie van Monopoly is reeds te koop vanaf 49,95 euro in diverse boekenhandels. Het spel is ook nog online te bestellen via www.monopolybrugge.be.

Geschiedenis: Het spel monopoly (Engels voor monopolie) is een van de bestverkochte bordspellen ter wereld. Het is in 26 talen verkrijgbaar. Sinds 1935, het jaar dat het spel door Parker Brothers op de markt gebracht werd, zijn ruim 250 miljoen exemplaren verkocht. Ook verschijnen regelmatig bijzondere edities. Mogelijk moet de stad Brugge ook tot de verbeelding gesproken hebben van de makers.

(Artikel: Albuy)

 

0
0
0
s2smodern