Neem deel aan de derde editie van "Brugge Classic"

bclas1.jpg

Met zijn derde editie is de Brugge Classic uitgegroeid tot een waar evenement voor sportieve fietsers.

Op zaterdag 24 maart 2018, als slotstuk van de Brugse wielerweek, krijgen sportieve fietsers de kans om op een afgesloten parcour een rit te maken van 75 kilometer.


De rit wordt op verkeersvrije wegen afgewerkt, onder begeleiding van lokale politie en de Vlaamse Moto Seingevers en in drie pelotons die elk een eigen richtsnelheid nastreven (peloton 1 rijdt 34 km/u, peloton 2 rijdt 30 km/u en peloton 3 rijdt 26 km/u). Ieder peloton wordt geassisteerd door een ploegwagen, een bezemwagen en een ambulance. Om een veilig en kwalitatief evenement te garanderen, wordt het aantal deelnemers beperkt tot 600.
Parcours

Het parcours bestaat uit een gezamenlijke lus vanaf het Jan Breydelstadion, over de Brugse Markt en de volledige Brugse ring (14 km). Na een korte stop aan de Filips De Goedelaan wordt per peloton gestart en aan de beoogde snelheid gereden. Het parcours neemt je mee over grotere Brugse wegen richting Zeebrugge en terug door alle Brugse deelgemeenten. De aankomst ligt aan het Jan Breydelstadion, waar kan worden nagepraat.

Inschrijven
Deelnemen kost 6 euro (vergunninghouders) of 8 euro (niet-vergunninghouders).
Daarvoor krijg je:
- Unieke rit van 75 km op afgesloten wegen
- Assistentie onderweg
- Verzekering
- Goodie bag met enkele leuke attenties

Inschrijven kan via www.brugge.be/classic

Tags: Brugse Ommeland

0
0
0
s2smodern